GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Για άλλη μία φορά υπέρ του εμβολιασμού ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος

  «Δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλλει κανείς ότι ο κορωνοϊός θερίζει κόσμο» είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Status Radio 94.2 ο Μητροπο...

 «Δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλλει κανείς ότι ο κορωνοϊός θερίζει κόσμο» είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Status Radio 94.2 ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, παραδεχόμενος επίσης ότι η Εκκλησία άργησε να πάρει θέση για τον ιό, επειδή υπήρξε μία σύγχυση από τα λεγόμενα των επιστημόνων στην αρχή της πανδημίας.

Ο κος Άνθιμος τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει όλοι να πάρουν θέση προς τον εμβολιασμό» και ανέφερε για άλλη μία φορά τη θέση του για τον ασπασμό των εικόνων, λέγοντας ότι «μπαίνουμε με τη μάσκα στην εκκλησία, προσκυνούμε την εικόνα και προχωρούμε στο ναό με τη μάσκα». 

Τόνισε ακόμα ότι «ο χώρος της εκκλησίας είναι ιερός, αλλά δεν είναι άκτιστος». «Η κίνηση προς την εικόνα, είναι κίνηση ευλαβείας και το μυαλό μας πάει στην παράστασή της, δεν μένει στο υλικό», είπε ο Μητροπολίτης επικαλούμενος τα όσα είχαν ειπωθεί στην προ χιλιετίας διεξαχθείσα 7η Οικουμενική Σύνοδο.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι διαχρονικά στις εκκλησίες όταν γίνονται μαζικά προσκυνήματα οι νεωκόροι καθαρίζουν τις εικόνες με οινόπνευμα ανά 5-10 ασπασμούς πιστών και εξήγησε για άλλη μία φορά ότι οι εικόνες «δεν είναι μαγικά αντικείμενα».

Η Θεία Κοινωνία είναι το Μυστήριο. Δεν συζητούμε καθόλου για την Θεία Κοινωνία. Μπαίνουμε στην Εκκλησία με μάσκα, κάνουμε τους ελέγχους στο προσωπικό των ναών, κρατάμε αποστάσεις και γι’ αυτό κάνουμε ακόμα και τη δεύτερη θεία λειτουργία, ώστε να μοιραστεί το εκκλησίασμα στα δύο, αλλά μένουμε με τη μάσκα μέχρι το «Μετά Φόβου». Στο «Μετά Φόβου» που καλεί ο ιερέας, προσέρχεται ο πιστός, βγάζει τη μάσκα, κοινωνεί και επιστρέφει στη θέση του φορώντας τη μάσκα. Για το Μυστήριο δεν μιλάμε καθόλου γιατί είναι Μυστήριο και το αποδεχόμαστε ως τέτοιο».

Ο κ. Άνθιμος είπε ακόμα ότι είναι ανέφικτος ο έλεγχος πιστοποιητικών των πιστών από το προσωπικό των ναών, ενώ τάχθηκε ενάντια σε ενδεχόμενο λοκντάουν λόγω των οικονομικών συνεπειών του.

Όσο για τους ανεμβολίαστους, ο κος Άνθιμος απευθύνθηκε ειδικά σε αυτούς λέγοντας ότι αν δεν αλλάξουν στάση «θα οφείλουν μια απολογία ψυχής, όσοι με την εγωιστική στάση τους, θα προκαλούν πόνο και θάνατο στους συμπολίτες μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια