GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οικονόμου: Προσπαθούμε να κρατήσουμε τη χώρα ανοιχτή

  Με τις παροχές που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός στην Βουλή για τρεις κατηγορίες πολιτών ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο ...

 


Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην αύξηση των εμβολιασμών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα αναφέροντας ότι έχουν κλειστεί πάνω από 500.000 ραντεβού πρώτης δόσης σε ένα μήνα.

Για τον προϋπολογισμό του 2022 τόνισε ότι η οικονομία έχει μπει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης. Αυτή την προοπτική υπηρετεί και ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στην Βουλή, τόνισε. Ο νέος προϋπολογισμός δεν περιέχει νέους φόρους, όπως ξεκαθάρισε.

«Παραμένουμε στην στρατηγική που έχουμε εφαρμόσει. Στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και στην ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και την χρήση των νέων μονοκλωνικών φαρμάκων. Με αυτή την στρατηγική προχωράμε για να μείνει η χώρα ανοιχτή», είπε απαντώντας αν θα επιβληθεί lockdown.

Για την εκκλησία και ποιους θα αφορούν τα πρόστιμα απάντησε: «με βάση τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει και η εκκλησία θα κάνει την δουλειά της με τρόπο που θα κρίνει ότι είναι αποτελεσματικός και δόκιμος και η πολιτεία χωρίς εντάσεις». Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση δειγματοληπτικά θα κάνει την δουλειά της και η εκκλησία την δική της δουλειά».

Τόνισε ακόμα: «Η έμφαση σε ότι αφορά τα rapid test στην εκκλησία πρέπει να δοθεί στο μήνυμα ότι πρέπει όσο διαρκεί η ένταση της πανδημίας όσοι πιστοί δεν είναι εμβολιασμένοι να πηγαίνουν με τεστ. Να ακούσουμε το κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου».

Για δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία ποσοστό άνω του 50% δεν είναι ικανοποιημένο από την διαχείριση της πανδημίας είπε μεταξύ άλλων: «Ζούμε μια δύσκολη συγκυρία με πίεση στο ΕΣΥ. Η προσπάθεια είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα και να κρατήσουμε την οικονομία και την κοινωνία ανοικτή».

Για το ενδεχόμενο rapid test στα σούπερ μάρκετ: «Ισχύουν συγκεκριμένα μέτρα και είμαστε στην φάση εφαρμογής αυτών των μέτρων αν κριθεί σκόπιμο να γίνει κάτι τέτοιο θα το μάθετε στην ώρα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια