GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Θα εξοικονομήσει εκατομμύρια με μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο η Καβάλα

  Ο Δήμος Καβάλας θα προχωρήσει στην ίδρυση της πρώτης ενεργειακής κοινότητας στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την επωνυ...

 Ο Δήμος Καβάλας θα προχωρήσει στην ίδρυση της πρώτης ενεργειακής κοινότητας στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΥΝ.Π.Ε.», με σκοπό να παρέμβει στη βελτίωση της ενεργειακής κατάστασης του Δήμου, να εξοικονομήσει χρηματικούς πόρους, να ενισχύσει τις δράσεις στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και να συμβάλλει στην προστασία του Περιβάλλοντος.

Με τον Νόμο 4513/2018 για τις Ενεργειακές Κοινότητες, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες, τους τοπικούς φορείς (δήμοι και οι περιφέρειες) και σε μικρές και μεσαίες τοπικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην ενεργειακή μετάβαση και τον ενεργειακό σχεδιασμό, μέσω της άμεσης ενεργής εμπλοκής τους σε ενεργειακά εγχειρήματα, με προτεραιότητα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Με αυτό τον τρόπο, οι πολίτες και οι υπόλοιποι τοπικοί φορείς αποκτούν διττό ρόλο ως καταναλωτές και ως παραγωγοί ενέργειας.



Δεν υπάρχουν σχόλια