GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κοκκινίζει ολόκληρη η Ελλάδα

  Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εν αναμονή της σύσκεψης υπό μορφ...

 Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εν αναμονή της σύσκεψης υπό μορφή τηλεδιάσκεψης που έχει προγραμματιστεί ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τους Ιατρικούς Συλλόγους όλης της χώρας για τη στήριξη του ΕΣΥ. Με πρόβλεψη ότι θα υπερβούν και πάλι τις 8.000 τα κρούσματα επισκιάζεται η αχτίδα αισιοδοξίας, όπως χαρακτηρίζεται η αύξηση στον αριθμό νέων εμβολιασμών.

Σε «κόκκινο» βρίσκονται 22 περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Ιωάννινα και Φθιώτιδα. Από το κίτρινο (επίπεδο 2) ανεβαίνουν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) ο βόρειος και ο νότιος τομέας της Αθήνας, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα και η Αρτα, σύμφωνα με τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

“Έμφραγμα” στο ΕΣΥ

Κρίσιμη παράμετρος είναι η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών για να συνδράμουν τα δημόσια νοσοκομεία, ειδικά στις περιοχές Μακεδονίας-Θράκης και Θεσσαλίας όπου περιγράφονται συνθήκες πολέμου.

Οι εφημερίες, η μία μετά την άλλη κλείνουν με διασωληνωμένους ασθενείς εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

«Μία λέξη θα σας πω, ξεκινήσαμε τις διασωληνώσεις στους θαλάμους, δεν υπάρχει κενό κρεβάτι στη ΜΕΘ, έχουμε πάει Αθήνα, Γιάννενα, Χαλκίδα, σε όλη την Ελλάδα για να σώσουμε κάποιους ασθενείς, δεν υπάρχει διέξοδος», δήλωσε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Λάρισας, Κώστας Καρακούσης.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο του Βόλου είναι ακόμα πιο τραγική, όπως περιγράφει ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής, Νίκος Χαυτούρας δηλώνοντας υπέρ της επίταξης ιδιωτών γιατρών.

Η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα συνοψίζει ότι στις απλές κλίνες πάνω από το 75% είναι ανεμβολίαστοι, αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι περισσότεροι έχουν κάνει το εμβόλιο και νοσηλεύονται το έχουν κάνει Φεβρουάριο, Μάρτιο…. Δεν είναι μόνο που είναι περισσότεροι, αλλά είναι και πολύ βαριά.)

Δεν είναι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης ένα γενικευμένο lockdown, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης,  αλλά πρόσθεσε ότι δεν αποκλείονται πρόσθετα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

 κατά των εμβολίων στο Άγιο Όρος

Να παρέμβει η δικαιοσύνη στο ‘Αγιο όρος και να γίνει έρευνα από εισαγγελέα για τους μοναχούς που αρνούνται να εμβολιαστούν και επηρεάζουν ανθρώπους να μη δέχονται τα εμβόλια, ζήτησε ο καθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Δεν είναι πολιτικό το θέμα άσχετα αν κάποιοι προσπαθούν να το πολιτικοποιήσουν είναι καθαρά ιατρικό, το οποίο άπτεται όλων των ανθρώπων.  Προσπαθώ να τους πείσω να σκεφτούν λογικά και να εμβολιαστούν», δήλωσε.

Μέσα σε ένα 24ωρο, υπερδιπλασιάστηκαν τα νέα ραντεβού για εμβολιασμό καθώς 41.275 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για την 1η δόση και άλλοι 72.000 για την 3η δόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ραντεβού για την 3η δόση θα κλείνονται 2 εβδομάδες νωρίτερα από τη συμπλήρωση των 6 μηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια