GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γαλάζιος εμφύλιος με φόντο τις κτηνοτροφικές ενισχύσεις

  Γαλάζιος” εμφύλιος ανάμεσα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο ΛΙβανό και τον βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη ...

 Γαλάζιος” εμφύλιος ανάμεσα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο ΛΙβανό και τον βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη ξέσπασε στην Ολομέλεια με αφορμή το ζήτημα των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων στην Κρήτη. Ο κ. Βολουδάκης διαμαρτυρήθηκε έντονα μέσω ερώτησής του για την “απαράδεκτη” -όπως τη χαρακτήρισε- αιφνιδιαστική αλλαγή στα κριτήρια ενισχύσεων κτηνοτρόφων μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης καλώντας τον Υπουργό να αναστείλει την ισχύ της ειδάλλως ειδικά οι νέοι αγρότες  θα δουν δραστική μείωση στα ποσά που θα ελάμβαναν παρά το γεγονός ότι έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις.

Η αντίδραση του Υπουργού υπήρξε έντονη, με τον κ. Λιβανό να μιλάει για παγαπόντηδες και πονηρούς οι οποίοι με δόλο και χωρίς να είναι πραγματικοί κτηνοτρόφοι επιχειρούν να μπουν στο σύστημα και επί της ουσίας να υφαρπάξουν ενισχύσεις οι οποίες προορίζονται για τους πραγματικούς κτηνοτρόφους. Οι τόνοι μάλιστα ανέβηκαν όταν απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Βολουδάκη ο κ. Λιβανός είπε: “Δυστυχώς σήμερα είστε εσείς εδώ η φωνή των επιτηδείων”.

Στη δευτερολογία του ο κ. Βολουδάκης εμφανώς ενοχλημένος από την προσωπική αιχμή του Υπουργού τον κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύτηκε το Υπουργικό αξίωμα για να μιλήσει για δέκα λεπτά και απάντησε σε εξίσου υψηλούς τόνους: “Σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε. Σε λάθος άνθρωπο απαντάτε μάλλον. Σας καλώ να διορθώσετε την προσωπική σας αναφορά σε μένα. Εγώ σας είπα να ελέγξετε τις παρανομίες. Εγώ σας είπα ότι δεν μπορείτε να το κάνετε με αναδρομική ισχύ. Με όσα είπατε θα μείνει η εντύπωση ότι θεωρείτε όλους όσοι υπέβαλαν είδηση απατεώνες.

Μιλήσατε για 4.500 ανθρώπους. Είναι όλοι αυτοί απατεώνες; Εγώ πολλούς από αυτούς τους ξέρω προσωπικά” είπε αρχικά ο κ. Βολουδάκης και συνέχισε : “Αν είναι στραβό το πλαίσιο δεν το έφτιαξε ο κτηνοτρόφος . Εμένα η δουλειά μου εδώ είναι αν μεταφέρω τα προβλήματα και τις απόψεις των πολιτών που με έχουν εκλέξει και της περιφέρειας μου.

Δεν μπορείτε να λέτε σε εμένα ότι εγώ επιθυμώ να διατηρηθεί το καθεστώς. Εγώ θέλω εξυγίανση με τρόπο που θα σέβεται τον πολίτη” .

Η ένταση ανάμεσα στους δύο δεν κόπασε με τον Υπουργό στη δική του δευτερολογία να επιμένει:  “Ήλπιζα ότι έστω και σήμερα θα αλλάζατε την άποψη σας. Φοβάμαι επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια ότι σας έχουν μπερδέψει. Δεν μπορώ ανά πιστέψω ότι έχετε μελετήσει την κατάσταση και συνεχίζετε να λέτε αυτά που λέτε

Έρχεστε και μιλάτε για τους νεοεισερχόμενους οι οποίοι μπαίνοντας θα πάρουν από το εθνικό απόθεμα κάποια χρήματα. Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να σχολιάστε ότι τα χρήματα που θα πάρουν βγαίνουν από τις  τσέπες άλλων. Δεν είπατε τίποτα” είπε .

Ο κ. Λιβανός συνέχισε σχολιάζοντας την αναφορά για τους νεοεισερχομένους που χάνουν ενισχύσεις ότι πέρσι και πρόπερσι 1500 εξ αυτών ήρθαν και πήραν αυτά τα δικαιώματα και μέσα σε πέντε μήνες τα πούλησαν. ” Καμία επένδυση. Πλάκα, χαβαλές. Οι μόνοι που θίγονται από την απόφασή μας είναι αυτοί που πάνε να κάνουν παγαποντιά . Εύχομαι στην πορεία των πραγμάτων να αντιληφθείτε το λάθος σας” είπε απευθυνόμενος στον κ.Βολουδάκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια