GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιώργος Κατρούγκαλος: Είναι προφανές ότι το τουρκικό Προξενείο προσπαθεί να έχει ρόλο στα πολιτικά της χώρας τους Μουφτήδες της Θράκης!

  Τον τρόπο ανάδειξης του Μουφτή που αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη, αποκάλυψε ο Τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας Γιώργος Κατ...

 

Σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το πόρισμα της Επιτροπής αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Νοέμβριο, και σε αυτό προβλέπεται ο διορισμός του Μουφτή από τον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ύστερα από σχετικές προτάσεις ενός ευρύτερου Σώματος.

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Κατρούγκαλος, σε αυτό το κρίσιμο –όπως το χαρακτήρισε- θέμα «υπήρξε σύγκλιση στην ανάγκη η επιλογή αυτή να γίνεται με έναν τέτοιο τρόπο ώστε ο Μουφτής να είναι γενικής αποδοχής από την μειονότητα».

«Είναι προφανές ότι το τουρκικό Προξενείο προσπαθεί να έχει ρόλο στα πολιτικά της χώρας και αυτό είναι αντίθετο στο άρθρο 41 της Συνθήκης της Βιέννης. Οι προτάσεις που κάναμε για τον τρόπο επιλογής του Μουφτή είχαν αυτό το χαρακτηριστικό, να είναι της γενικής αποδοχής της μειονότητας ο θρησκευτικός τους ηγέτης. Αντιλαμβάνεστε ότι αν δεν είναι γενικής αποδοχής δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μπορεί να έχει επιρροή οποιοδήποτε ξένο κέντρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια