GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου  Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών  Λειτουργών  Θράκης στη συνεδρίαση του στις 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 αποφάσισε την πρ...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου  Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών  Λειτουργών  Θράκης στη συνεδρίαση του στις 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 αποφάσισε την πραγματοποίηση  Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης  με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Διοικητικός Απολογισμός

Οικονομικός απολογισμός

την εκλογή εφορευτικής επιτροπής  για την διενέργεια αρχαιρεσιών νέου διοικητικού συμβούλιου & αντιπρόσωπων στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις

την διενέργεια αρχαιρεσιών για τη ανάδειξη νέου διοικητικού συμβούλιου & αντιπρόσωπων στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις

Η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα πραγματοποιηθεί το ΚΥΡΙΑΚΗ  7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 στις 11 π.μ. στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου (Λ. Δημοκρατίας 372).

Σε περίπτωση μη απαρτίας η 2η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ορίζεται για την  ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 στις 11 π.μ. στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου (Λ. Δημοκρατίας 372).

Σε περίπτωση μη απαρτίας η 3η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ορίζεται για την ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 στις 10 π.μ. στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου (Λ. Δημοκρατίας 372).

Δίνουμε δύναμη στη φωνή μας-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ στις εκλογές του

Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης

Διακήρυξη της «Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης»

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο χώρο Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, σε Κέντρα Μελέτης, σε  Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, σε  Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Ιδιωτικούς Σταθμούς ,τα τελευταία χρόνια  ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια όλο και πιο δύσκολη  και αντιεκπαιδευτική εργασιακή πραγματικότητα. 

Συχνό φαινόμενο αποτελούν οι καθυστερήσεις πληρωμών, η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, οι δεκάδες απλήρωτες ώρες σε meetings, διορθώσεις διαγωνισμάτων, επιτηρήσεις, συναντήσεις με γονείς ακόμα και οι απολύσεις. Η εργοδοσία προσπαθεί συστηματικά να επωφεληθεί ακόμα περισσότερο από την εργασία μας και εντείνει την εκμετάλλευσή.  Βάζει στο στόχαστρο τον εργάσιμο χρόνο, το ωρολόγιο πρόγραμμα, τη 45λεπτη διδακτική ώρα, το διάλειμμα, ασκεί πίεση για μαγνητοσκοπημένα μαθήματα – κονσέρβα. Σε πολλούς δεν αναγνωρίζεται η ειδικότητά με συνέπεια να αμειβόμαστε  με το κατώτατο ωρομίσθιο του ανειδίκευτου. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη μη καταβολή δώρων και επιδομάτων, ενώ οι πολυετίες δεν αναγνωρίζονται. 

Κάθε χρόνο βιώνουμε την εργασιακή περιπλάνηση, το άγχος και την ανασφάλεια για το αν θα έχουμε δουλειά από Σεπτέμβρη. Το καθεστώς αναγκαστικής ανεργίας τους καλοκαιρινούς μήνες και οι δυσμενείς όροι επιδότησης από τον ΟΑΕΔ δυσχεραίνουν κι άλλο την κατάσταση, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να αναγκαζόμαστε να αλλάζουμε κλάδο.

Ο γνωστός νόμος- “έκτρωμα” που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη έρχεται να δώσει συνέχεια στις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Εκτοξεύει την απλήρωτη εργασία με κάθε πιθανό τρόπο και μειώνει έμμεσα τους μισθούς μας. Με την κατάργηση του διαλείμματος, με την επιβολή πρόσθετης απλήρωτης εργασίας για τους μερικώς απασχολούμενους όπως είναι η πλειοψηφία των συναδέλφων, με το ξεχείλωμα του ωραρίου κατά την τηλεργασία ανά πάσα ώρα και στιγμή, με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, θα βρεθούμε με μειωμένες απολαβές και διάχυτο εργάσιμο χρόνο σε όλη την εβδομάδα, χωρίς δικαίωμα να ορίσουμε την προσωπική μας ζωή.

Ακόμα επιδιώκεται ουσιαστικό χτύπημα στις μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων, στην ανταλλαγή ιδεών και στην ελεύθερη συζήτηση μεταξύ των εργαζομένων, στη λήψη αποφάσεων και δράσης. Στόχος είναι να μπορούν ανεμπόδιστα οι μηχανισμοί της εργοδοσίας και τους κράτους να παρεμβαίνουν στις αρχαιρεσίες και στις αποφάσεις, να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, να βγάζουν τις απεργίες στο σύνολό τους παράνομες, να διώκονται οι απεργοί.

Ταυτόχρονα, από την αρχή της πανδημίας,  βιώνουμε την ανεπάρκεια του συστήματος υγείας, τη μετατροπή του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης σε νοσοκομείο μιας νόσου, τις τεράστιες ελλείψεις και την υπολειτουργία  στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας , τη μη ουσιαστική λήψη μέτρων προστασίας της υγείας στους χώρους που εργαζόμαστε. Η κυβέρνηση ενεργεί σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες μας. Η «ατομική ευθύνη» φορτώνει στις πλάτες μας όλες τις ανεπάρκειες. Ο εμβολιασμός, κι αυτός ατομική ευθύνη, γίνεται όπλο στα χέρια κυβέρνησης και εργοδοτών,  εκβιασμού και απολύσεων, αντί να αποτελεί υποχρέωση του κράτους η έγκαιρη, καθολική προστασία του πληθυσμού, με κατάλληλη ενημέρωση.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα παλέψουμε για να ζήσουμε καλύτερα ή αν θα μείνουμε θεατές στη χειροτέρευση της ίδιας μας της ζωής. Γιατί άραγε θεωρείται περίπου ως φυσικό φαινόμενο η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά, καύσιμα, ενέργεια και δεν μπορεί να γίνει αύξηση στους μισθούς μας; Γιατί να θεωρείται αυτονόητο ότι θα πνιγόμαστε με την πρώτη ισχυρή βροχή, την ίδια ώρα που δίνονται αστρονομικά ποσά στους επιχειρηματικούς ομίλους για επενδύσεις;

Το διάστημα που πέρασε το σωματείο μας μαζί με άλλα εργατικά σωμάτια και συλλόγους:

Ο οργανωμένος, μαζικός αγώνας είναι ο μόνος που φέρνει αποτελέσματα, είναι ο μόνος που μας δίνει ελπίδα ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει για τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. 

Η νίκη των απεργών της COSCO και της e- food απέδειξε πως όταν συλλογικά και οργανωμένα τα σωματεία διεκδικούν μπορούν να τσακίσουν αντεργατικούς νόμους να υποχρεώσουν ακόμα και τις πολυεθνικές να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανωθούν στο σωματείο, να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του. Να διαμορφώσουμε και εμείς το σχέδιο για την αντεπίθεση μας διεκδικώντας καλύτερους όρους δουλειάς, σταθερή εργασία με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να παλέψουμε για:

Συμμετέχουμε στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας

την ΚΥΡΙΑΚΗ 21 Νοεμβρίου 2021 από τις 11:00 έως τις 18:00

(στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου)



Δεν υπάρχουν σχόλια