GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Άναψαν τα αίματα στη βουλή

Για τον αριθμό των κρουσμάτων στα σχολεία και τα μέτρα κατά της διασποράς συζήτησαν την Τετάρτη (3/11) στην Βουλή η Ζέττα Μακρή και ο Νίκος ...


Για τον αριθμό των κρουσμάτων στα σχολεία και τα μέτρα κατά της διασποράς συζήτησαν την Τετάρτη (3/11) στην Βουλή η Ζέττα Μακρή και ο Νίκος Φίλης, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τις διαφορές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την υφυπουργό Παιδείας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη με θέμα: «20.000 κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία σε 1,5 μήνα λειτουργίας. Να σπάσουν τώρα τα πολυπληθή τμήματα», η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανέφερε ότι αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στα σχολεία είναι μικρός σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

Αναφερόμενη στην ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας από τον ΕΟΔΥ, για το διάστημα 1/9/2021 έως χθες, 2/11/2021, η Ζέττα Μακρή είπε ότι έχουν καταγραφεί 37.778 κρούσματα σε ηλικίες 4-18 ετών. Όπως τόνισε, από την επιδημιολογική διερεύνηση του ΕΟΔΥ, μόνο 6.924 κρούσματα, δηλαδή το 18,3% του συνόλου, συνδέεται με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας, αυτά τα 6.924 κρούσματα είναι το 0,48%. «Υπάρχει μικρός αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό», είπε η Ζέττα Μακρή.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ανέφερε ότι απαιτείται αραίωση των τμημάτων και τόνισε την ανάγκη ιχνηλάτησης των κρουσμάτων στα σχολεία και τη διασπορά του ιού στις οικογένειες και την ευρύτερη κοινότητα. Επανέλαβε, δε, την πρόταση Τσίπρα για συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής διακομματικής συμφωνίας.

Η Ζέττα Μακρή απάντησε ότι το ερώτημα για την ιχνηλάτηση είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας, σημείωσε ωστόσο ότι, «απόδειξη της μειωμένης διασποράς» στα σχολεία είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μονοψήφιο αριθμό τμημάτων σε αναστολή, μόλις 0,2% σε σχέση με τα 80.000 σχολικά τμήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια