GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χωρίς κρεβάτια αρκετές ΜΕΘ – Βγήκαν και τα ράντζα

“Στερεύουν” μέρα την ημέρα οι κλίνες ΜΕΘ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσο...

“Στερεύουν” μέρα την ημέρα οι κλίνες ΜΕΘ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σχετικά με την κάλυψη των κλινών ΜΕΘ κορονοϊού, ανά την επικράτεια.

Κανένα κενό κρεβάτι για τη νοσηλεία βαρέως πασχόντων ασθενών με Covid-19 (ΜΕΘ) δεν είναι διαθέσιμο στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία, ενώ σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κάποιοι ασθενείς νοσηλεύονται ήδη και εκτός ΜΕΘ.

Είναι και ο λόγος που προκάλεσε την έκτακτη σύσκεψη σήμερα στη βόρεια Ελλάδα, υπό τους υπουργούς Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και Γιώργο Γεραπετρίτη, με τη συμμετοχή περιφερειαρχών της Βόρειας Ελλάδας και του Προέδρου της ΚΕΔΕ.

Στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ, εμφανίζουν μόλις 104 κενές κλίνες ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, την ώρα που οι διασωληνωμένοι ασθενείς, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ, έχουν φτάσει τους 421,  οι 357 εκ των οποίων είναι ανεμβολίαστοι (84,8%).

Πίεση έχει αρχίσει να δέχεται, όμως, και η Αττική, με μόλις  46 κενές κλίνες ΜΕΘ, όπως λένε τα ίδια στοιχεία.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, έκανε γνωστό σήμερα πως 5 ασθενείς διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας από την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα και τη Χαλκίδα.

Εφημερία στα «κόκκινα»

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ράντζα έκαναν την εμφάνισή τους στο Αττικό Νοσοκομείο, καθώς στην χθεσινή εφημερία προσήλθαν 111 περιστατικά κορονοϊού και έγιναν 17 εισαγωγές. Συνολικά στο ΑΤΤΙΚΟ νοσηλεύονται 60 ασθενείς με κορονοϊό στις κλινικές, από 25 ασθενείς που νοσηλεύονταν τη περασμένη εβδομάδα.

Επίσης, στις ΜΕΘ του νοσοκομείου νοσηλεύονται 9 ασθενείς από 3 ασθενείς τη περασμένη εβδομάδα.

«Η χθεσινή εφημερία του ΑΤΤΙΚΟΥ θύμισε προ Covid-19 εποχές ως προς τις εισαγωγές και τα ράντζα. Εισήχθησαν 190 συνολικά ασθενείς και αναπτύχθηκαν 80 ράντζα. Γέμισαν οι διάδρομοι των κλινικών. Συνολικά στο ΑΤΤΙΚΟ νοσηλεύονται περί τους 700 ασθενείς. Εποχές προ covid-19», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.



Δεν υπάρχουν σχόλια