GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρώτη πανευρωπαϊκά η Ελλάδα στην αύξηση των ωρών εργασίας

  Κατά 3% αυξήθηκαν οι ώρες απασχόλησης στη βασική εργασία των Ευρωπαίων ηλικίας 20 -64 ετών το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο. Η εικό...

 


Οι ώρες εργασίας, όπως επισημαίνει η Eurostat, επηρεάστηκαν το πρώτο εξάμηνο από την πανδημία και τα μέτρα, που τίθενται σε ισχύ για την αντιμετώπισή της. Το δεύτερο τρίμηνο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων έφερε και τις περισσότερες ώρες εργασίας.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι πραγματικές ώρες εργασίας για τις γυναίκες αυξήθηκαν ελαφρώς περισσότερο ( +3,3%) από ό,τι για τους άνδρες (+2,7%). Σε ορισμένες χώρες η ψαλίδα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η χώρα μας, όπου οι ώρες απασχόλησης για τις γυναίκες στη βασική τους εργασία έκαναν «άλμα» 23,9%, ενώ εκείνες για τους άνδρες αυξήθηκαν κατά 14,5%.

Η κατεύθυνση της μεταβολής ήταν η ίδια για τα δύο φύλα στα περισσότερα κράτη- μέλη. Εξαίρεση αποτελούν μόνο η Σλοβενία, όπου αυξήθηκαν για τους άνδρες, αλλά μειώθηκαν για τις γυναίκες, όπως επίσης το Λουξεμβούργο και η Βουλγαρία όπου οι γυναίκες εργάστηκαν περισσότερες ώρες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι άνδρες λιγότερες.

Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια