GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνάντηση για το μέλλον του Περιφερειακού Τύπου

   Προτάσεις για οδικό χάρτη αντιμετώπισης των εκκρεμών ζητημάτων του περιφερειακού Τύπου, σκοπεύει να παρουσιάσει πριν το τέλος της χρονιάς...

  Προτάσεις για οδικό χάρτη αντιμετώπισης των εκκρεμών ζητημάτων του περιφερειακού Τύπου, σκοπεύει να παρουσιάσει πριν το τέλος της χρονιάς, ο υφ. στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.Στην συνάντηση τους το πρωί του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου στο μέγαρο Μαξίμου, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΗΠΕ για την κυβερνητική απόφαση να ρυθμίσει όσα απορρέουν από την λειτουργία του προγράμματος στήριξης αλλά και την σύνταξη Μητρώου ενημερωτικών ΜΜΕ, που είναι άλλωστε κεντρικό αίτημα του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων.

 Ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ παρουσίασε εκτενώς τις αδικίες του ασφαλιστικού σε βάρος των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου, αφορμή για την πρόσφατη κοινή δράση των εφημερίδων, τονίζοντας ότι ο ΣΗΠΕ είναι ο φορέας με τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις-μέλη του σε όλη την ελληνική περιφέρεια.

 Αναφέρθηκαν τα ζητήματα της εκ νέου χρηματοδότησης των ασφαλιστικών εισφορών ως κίνητρο για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και σταθεροποίησης της οικείας αγοράς εργασίας, της ρύθμισης των οφειλών, της άρσης της άδικης και προβληματικής επιβολής της υποχρέωσης για  δεύτερη εργοδοτική εισφορά υπέρ ΕΔΟΕΑΠ (2%) αλλά και τα θεσμικού χαρακτήρα αιτήματα του Συνδέσμου για την συμμετοχή εκπροσώπων του στη Διοίκηση των ασφαλιστικών Οργανισμών κ.α.

 Ο υφυπουργός σημείωσε ότι εξετάζονται τρόποι για την ελάφρυνση των ασφαλιστικών βαρών είτε με τη δραστική μείωση του ποσοστού είτε με την αλλαγή της επιβάρυνσης (π.χ. επί των κερδών και όχι επί του τζίρου) είτε με τη χρηματοδότησή του (με την παράταση ισχύος των προβλέψεων της ΚΥΑ για τη διαχείριση πόρων του προγράμματος στήριξης).

 Εξετάζεται ακόμα, η πραγματοποίηση της σύσκεψης εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας, των ασφαλιστικών Οργανισμών και των Ενώσεων, που ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Αυγούστου και ματαιώθηκε λόγω του ανασχηματισμού.

 Συζητήθηκε η θετική εμπειρία από την λειτουργία της «Επιτροπής Λιβάνιου», που είχε συγκροτηθεί στο Γραφείο του προκατόχου του ύστερα από πρόταση του ΣΗΠΕ και των συνεργαζόμενων Ενώσεων, και διεκόπη για τον ίδιο λόγο.

Ο υφυπουργός γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ολοκληρώσει το συντομότερο τις προτάσεις για τον οδικό χάρτη και να τις παρουσιάσει στους εκπροσώπους των Φορέων του Τύπου, με σκοπό να αποτελέσουν τη βάση νέου νομοθετικού πλαισίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια