GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΡΩΤΑΝΕ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ! Για την «ατασθαλία» των 64.632.62 ευρώ που «φαγώθηκαν» από τα ταμεία του Δήμου!!!

  -Ερωτήματα της "Αγάπης" που έπρεπε να κάνουν για τον Δήμαρχο Τσέπελη, την Κατερίνα Μανά, τον Πάνο Αμβροσιάδη και την Φένια Τσαγκ...

 


-ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΞΑΝΘΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΚΡΙΤΣΑ

*Μπορεί μια υπάλληλος όταν γίνεται προκαταρκτική για κάτι που την αφορά να βγει στη σύνταξη; Κι αν ναι, γιατί η συγκεκριμένη υπόθεση πρώτα στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά την επέστρεψε ο Πετεινίδης στο Δήμο και σκόπιμα υπάρχει τέτοια καθυστέρηση;

-ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΙ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΟΥΣ;

*Κυρία Κατερίνα Μανά το ποσόν των 34.003.42 ευρώ που «φαγώθηκε» το 2014, ποιο χρονικό διάστημα αφορούσε, διότι την συγκεκριμένη χρονιά  διατέλεσαν δυο αντιδήμαρχοι;

Ερωτήματα που έπρεπε να κάνουν για τον Δήμαρχο Τσέπελη, την αναπληρώτριια διευθύντρια του Δήμου Ξάνθης Κατερίνα Μανά, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, οργανωτή μαϊιμού επετείων γαάμου  και πρώην Προέδρου Πάνο Αμβροσιάδη και φυσικά στην ...Φένια Τσαγκάλα (σ.σ. Που με προκαλούσε τον Ιούλιο 2020 για το συγκεκριμένο θέμα όταν με έβλεπε στο δρόμο), τα κάνουν στον νέο Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και....πρώην συναγωνιστή τους Σταμάτη Σταματιάδη, οι «5» της ΑΓΑΠΗΣ μια του Τσέπελη και μια του....Παπαχρόνη!!!

Γιατί πράγμα τον ρωτάνε; Μα για την  περιβόητη «ατασθαλία» των  64.632.62 ευρώ!!! Που «φαγώθηκαν» από τα ταμεία του Δήμου Ξάνθης και παραμένει στο «σκοτάδι» μέχρι και σήμερα!!!!

Ατασθαλία που  αρχικά Τσέπελης- Πάνος Αμβροσιάδης είχαν στείλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο κι όχι στον Εισαγγελέα ως όφειλαν, με αποτέλεσμα όταν ο Πετεινίδης τους έστειλε πίσω το πόρισμα, ήδη είχαν καταφέρει συνειδητά να «καθυστερήσουν» την υπόθεση!!! 

Στο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ως όφειλαν να κάνουν από την αρχή!!! Κι ενώ στο μεταξύ η υπάλληλος που θεωρείται ως υπεύθυνη, συνταξιοδοτήθηκε!!

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΞΑΝΘΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΚΡΙΤΣΑ

-Μπορεί μια υπάλληλος όταν γίνεται προκαταρκτική για κάτι που την αφορά να βγει στη σύνταξη; Κι αν ναι, γιατί η συγκεκριμένη υπόθεση πρώτα στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά την επέστρεψε ο Πετεινίδης στο Δήμο και σκόπιμα υπάρχει τέτοια καθυστέρηση;

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΑ

Κυρία Κατερίνα Μανά το ποσόν των 34.003.42 ευρώ που «φαγώθηκε» το 2014, ποιο χρονικό διάστημα αφορούσε, διότι την συγκεκριμένη χρονιά  διατέλεσαν δυο αντιδήμαρχοι; Ένας απο 1-31/8/2014 κι ένας απο 1/9/2014 έως 31/12/201;  Και ποιους ΠΡΩΗΝ καλέσατε να στην έρευνα που κάνατε;

ΙΔΟΥ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΟΛΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ «5» ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ... «ΠΡΩΗΝ» (6ο)  ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ

Ξάνθη 15/11/2021

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Προς : Τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης κ. Σταμάτη Σταματιάδη διά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κοιν. :        Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας 

            και  Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης

               Κύριε Πρόεδρε του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Ξάνθης,

στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 18ης Αυγούστου 2020 εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ξάνθης για τα έτη 2014, 2015, 2016, 2017, και 2018.

Στις εισηγήσεις των εν λόγω θεμάτων σημειώνεται ότι εμφανίζονται αναντιστοιχίες σε σχέση με τον εγκεκριμένο απολογισμό όσον αφορά τα οικονομικά έτη 2014, 2015, 2016 και 2017 και επίσης ότι εμφανίζονται δαπάνες για τις οποίες διατυπώθηκε επιφύλαξη από τον ορκωτό λογιστή και συγκεκριμένα:

-           Για το έτος 2014 δαπάνες 34.003,42 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.

-           Για το έτος 2015 δαπάνες 11.766,11 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.

-           Για το έτος 2016 δαπάνες 12.043,25 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.

-           Για το έτος 2017 δαπάνες 6.818,84 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.

Ως εκ τούτου συνάγεται ότι κατά τα έτη 2014 – 2017 συσσωρεύθηκαν δαπάνες ύψους 64.631,62 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.

Πρόκειται για μία συστηματικά επαναλαμβανόμενη διαφορά, άλλοτε άλλου ύψους, που καταλαμβάνει χρονικό ορίζοντα μίας τετραετίας. Συνεπώς δεν τίθεται μόνο θέμα πώς δημιουργήθηκαν αυτές οι διαφορές αλλά και πώς διέφυγε από κάθε έλεγχο η κατάσταση αυτή επί τέσσερα συναπτά έτη.

Επί παλαιότερης σχετικής ερώτησής μας επί του θέματος, και συγκεκριμένα την 22/08/2020,  λάβαμε απάντηση στις 09/11/2020, η οποία υπογράφεται από τον κ. Δήμαρχο Ξάνθης που αναφέρει επί λέξει ότι «τα σχετικά στοιχεία για την οικονομική διαχείριση του νομικού προσώπου ΚΚΠΑ που έχουν περιέλθει σε γνώση μας διερευνώνται σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία και με την  απαιτούμενη εμπιστευτικότητα. Για το αποτέλεσμα της διερεύνησης θα σας ενημερώσουμε μόλις συνταχθεί το σχετικό πόρισμα».

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω ερωτάσθε:

α) Έχετε ενημερωθεί επί του θέματος από τον προκάτοχό σας;

β) Προτίθεσθε να προχωρήσετε σε ενέργειες που θα αποκαλύψουν τους υπεύθυνους;

γ) Προτίθεσθε να προχωρήσετε σε ενέργειες που θα επιτρέψουν τον καταλογισμό των ποσών αυτών;

δ) Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στη σύνταξη του σχετικού πορίσματος;

ε) Πόσες και ποιές ελεγκτικές Αρχές ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα και ζητήσανε στοιχεία από το Νομικό Πρόσωπο;

Δημοτική Παράταξη «Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας»

Παπαχρόνης Ιωάννης

Γεωργιάδης Δημοσθένης

Σπανίδης Μιχαήλ

Διαφωνίδης Χαράλαμπος

Τσακιρίδης Αφεντούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια