GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δημαρχόπουλος : “Άμεσες μειώσεις σε ποσοστό 50% των δημοτικών τελών και φόρων ή και απαλλαγή από αυτούς”

Μείωση ή και Απαλλαγή Δημοτικών Τελών Νοέμβριος 2019 Μάρτιος 2020 Απρίλιος 2020(1) Απρίλιος 2020(2) Μάρτιος 2021 Νοέμβριος 2021


Μείωση ή και Απαλλαγή Δημοτικών Τελών

Νοέμβριος 2019

Μάρτιος 2020

Απρίλιος 2020(1)

Απρίλιος 2020(2)

Μάρτιος 2021

Νοέμβριος 2021

Δύο συναπτά έτη , προσπαθούμε να σας πείσουμε να παραμερίσετε για λίγο , τις φωτογραφίσεις , τις χειραψίες και τις απευθείας αναθέσεις και να επικεντρωθείτε στο θέμα της στοχευμένης μείωσης ή και απαλλαγής Δημοτικών Τελών .

Ενόψει των συζητήσεων και του καθορισμού των Δημοτικών Τελών και φόρων για το έτος 2022 , προτείνουμε:

Άμεσες μειώσεις σε ποσοστό 50% των δημοτικών τελών και φόρων ή και απαλλαγή από αυτούς, οι οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν :

τα Άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειες που έχουν την φροντίδα τους

τους Πολύτεκνους.

τους Τριτέκνους.

τις Μονογονεϊκές οικογένειες.

τους Δικαιούχους του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

τις Επιχειρήσεις που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Είναι αλήθεια ότι κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο κατά την οποία διετέλεσα Δήμαρχος, είχαμε προχωρήσει σε αρκετές μειώσεις δημοτικών τελών και οριζόντια προς όλους, αλλά και στοχευμένα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και τις οικογένειές τους, για τους πολύτεκνους, για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου κλπ

Σήμερα, εν μέσω μιας μεγάλης διάρκειας, βαθιάς κρίσης λόγω της πανδημίας, υπάρχει τεράστιο ζήτημα επιβίωσης των επιχειρήσεων της πόλης, αλλά και των συνδημοτών μας και των οικογενειών τους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Οφείλει λοιπόν, ο Δήμος μας να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και να στηρίξει, τουλάχιστον με μειώσεις σε δημοτικά τέλη και φόρους, τους ευάλωτους συμπολίτες μας, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Για την επίπτωση στα έσοδα του Δήμου που ενδεχομένως θα προκύψουν από μια τέτοια απόφαση, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η εξοικονόμηση κατά 70% στη κατανάλωση ενέργειας για τον οδοφωτισμό, μετά την ολοκλήρωση της αντικατάστασης φωτιστικών LED που πραγματοποιήσαμε ως Δημοτική Αρχή, καθώς επίσης και τα έσοδα από τις νέες ρυθμίσεις για τις δηλώσεις των τετραγωνικών των ακινήτων.

Σήμερα ο Δήμος μας και μόνο με τις δύο παραπάνω ενέργειες έχει εξοικονομήσει και αυξήσει τα έσοδά του περίπου, κατά 1,5 εκ ευρώ ετησίως περισσότερα, από τα προηγούμενα χρόνια.

Η εφαρμογή της πρότασής μας αυτής όχι απλά, είναι ρεαλιστική και εφικτή, αλλά αν μπορούσατε να αφουγκραστείτε τους δημότες και τις επιχειρήσεις της πόλης μας , θα καταλαβαίνατε ότι η ψήφισή της είναι επιτακτική. Ο Δήμος πρέπει να αποτελεί αρωγό τόσο των Δημοτών, όσο και των Επιχειρήσεων και να μη μπαίνει τροχοπέδη, στην ήδη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλουν, να επιβιώσουν εν μέσω μιας βαθιάς κρίσης. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους ίδιους αλλά, είναι ζήτημα οικονομικής και πολιτιστικής επιβίωσης της ίδιας της πόλης.

Για την Δημοτική Παράταξη

«ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»

Ο Επικεφαλής

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

π. Δήμαρχος Ξάνθης 

Δεν υπάρχουν σχόλια