GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τον Ιανουάριο η νέα φορολοταρία που θα μοιράζει έως 50.000 ευρώ στους τυχερούς φορολογούμενους

Αναλυτικά τα ποσά που θα κερδίζουν όσοι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό χρήμα στις συναλλαγές τους


Αναλυτικά τα ποσά που θα κερδίζουν όσοι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό χρήμα στις συναλλαγές τους

 Πρεμιέρα τον Ιανουάριο αναμένεται να κάνει η νέα φορολοταρία που θα μοιράζει έως και 50.000 ευρώ το μήνα στους τυχερούς φορολογούμενους. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει ριζικό «λίφτινγκ» στη φορολοταρία και έξτρα έκπτωση φόρου για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους με τις νέες διατάξεις να ενεργοποιούνται από τις αρχές του 2022.

  Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών η πρεμιέρα της νέας φορολοταρίας είχε προγραμματιστεί για τα Χριστούγεννα με τη σούπερ κλήρωση των 2 εκατομμυρίων ευρώ που θα μοίραζε έως 100.000 ευρώ στους τυχερούς φορολογούμενους. Ωστόσο, ο σχεδιασμός αυτός ανατράπηκε καθώς το νομοσχέδιο με τις νέες ρυθμίσεις δεν έχει πάρει ακόμη το δρόμο προς της Βουλή ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί και η νέα πλατφόρμα μέσω της οποίας θα γίνονται κάθε μήνα οι κληρώσεις.

Τι αλλάζει

  Σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθούνται:

  1. Από τον Ιανουάριο του 2022  και κάθε μήνα θα κληρώνονται σημαντικά ποσά, τα οποία θα ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ και θα φθάνουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ.

  2. Το συνολικό ποσό που θα κληρώνεται κάθε μήνα δεν θα αλλάξει και θα παραμείνει στο 1  εκατ. ευρώ. Σήμερα σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με κόστος 12 εκατ. ευρώ ετησίως.

  3. Από τον Ιανουάριο και κάθε μήνα:

  –  500 τυχεροί θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ,

  – 70 από 5.000 ευρώ,

  – 5 από 20.000 ευρώ και

  – ένας υπερτυχερός θα κερδίζει 50.000 ευρώ.

  Συνολικά δηλαδή το χρηματικό ποσό που θα κληρώνεται δεν θ’ αλλάξει και θα παραμείνει στο 1 εκατ. ευρώ.

Νέα πλατφόρμα

  4. Δημιουργείται μια  ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας όσοι συμμετέχουν στην κλήρωση θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να διαπιστώνουν εάν έχουν κερδίσει. Πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία θα είναι «αυτόνομη» και δεν θα συμπεριλαμβάνεται όπως σήμερα στον ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ήδη εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών προχωρά στον σχεδιασμό της πλατφόρμας έτσι ώστε να είναι έτοιμη τον προσεχή Δεκέμβριο.

  5. Στην νέα φορολοταρία τα ευάλωτα νοικοκυριά θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες συγκριτικά με  το ισχύον καθεστώς .Φορολογούμενοι με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα αναμένεται να έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και συνεπώς περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν. Η πρόταση που έχει τεθεί επί τάπητος είναι στο νέο πλαίσιο οι λαχνοί για τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις πολύτεκνες οικογένειες  να τριπλασιάζονται.

  6. Θα δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται να λαμβάνουν περισσότερους λαχνούς  όσοι δαπανούν με κάρτες ή μέσω e-banking το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων  τους. Για παράδειγμα  εάν κάποιος κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα ανέρχονται στο  50% του εισοδήματός του οι λαχνοί θα διπλασιάζονται ενώ εάν κάνει περισσότερες ηλεκτρονικές δαπάνες θα τριπλασιάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια