GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κόμμα ίδρυσε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με τίτλο, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ! Την Δευτέρα 29/11 στη Θράκη

  -Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου η διακήρυξη στο Μακεδονία Παλάς στη Θεσσαλονίκη, στη Ξάνθη την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου (12.30)

 


-Στην ιδεολογική διακήρυξη του νέου κόμματος γίνεται μια σαφής αναφορά σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι έχουν χρέος «να αλλάξουν» το έθνος-κράτος μας

Στην ίδρυση νέου Πολιτικού Κόμματος με την ονομασία «Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση» προχώρησε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Η ανακοίνωση έγινε με κάθε επισημότητα πριν λίγες μέρες, ενώ χθες ο Πρόεδρος της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ μίλησε στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του NEXT tv και στον Πάνο Παπαδόπουλο, χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα στα Εθνικά θέματα. 

Αναλυτικότερα: Ο γνωστός για τις εθνικές θέσεις  τους επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, βγαίνει «μπροστά» και μπαίνει «σφήνα» στον πατριωτικό χώρο, διεκδικώντας μερίδιο του εκλογικού σώματος.

Η συλλογή υπογραφών προκειμένου το καταστατικό του κόμματος να επικυρωθεί από τον Άρειο Πάγο είχε ήδη ξεκινήσει πριν περίπου 10 μέρες,  ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι ιδρυτικές αρχές του νέου κόμματος, οι οποίες είναι σαφές ότι εκφράζουν ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, που διακατέχεται από αγωνίες τις οποίες τα συστημικά κόμματα δεν αγγίζουν.

Όπως τονίζεται σε αυτό το κείμενο αρχών, η χώρα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας της, καθώς αντιμετωπίζει απειλές στον εθνικό της χώρο και στα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές, ιδιαίτερα θαλάσσιο, δίκαιο, αλλά και ασύμμετρες απειλές που συνιστούν μορφή υβριδικού πολέμου και εκδηλώνονται με την εργαλειοποίηση κυρίως της παράνομης μετανάστευσης από την Άγκυρα.

Ταυτόχρονα όμως είναι αντιμέτωπη και με εθνομηδενιστικές ιδεολογίες, που εκπορεύονται κυρίως από το εξωτερικό, αλλά βρίσκουν, δυστυχώς, ανταπόκριση και στο εσωτερικό. Το εθνικό κράτος στοχοποιείται ως δήθεν παρωχημένο και αναπτύσσονται διεθνιστικά ιδεολογήματα, με άλλοθι την παγκοσμιοποίηση και τα οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Ιδεολογική διακήρυξη

Στην ιδεολογική διακήρυξη του νέου κόμματος γίνεται μια σαφής αναφορά σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι έχουν χρέος «να αλλάξουν» το έθνος-κράτος μας, καθώς, όπως τονίζεται: «Το ελληνικό εθνικό κράτος δεν είναι προς αναδόμηση. Αντιθέτως, είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο κατοχυρώνονται η συλλογική ελευθερία, η εθνική ανεξαρτησία και τα συνταγματικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με το κείμενο που θα υπογράψουν όσοι θέλουν να συμμετέχουν στις διαδικασίες ίδρυσης του νέου κόμματος, η χώρα χρειάζεται υψηλή στρατηγική και εθνική κινητοποίηση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα και τις προκλήσεις σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα στον τομέα της Άμυνας και της Ανάπτυξης, για να καταλάβει τη θέση που της αρμόζει στον κόσμο και απαιτούν οι σημερινές περιστάσεις.

Το δημογραφικό πρόβλημα και το ζήτημα της Παιδείας

Την πρώτη θέση ανάμεσα στα ζητήματα που θέτονται από τον νέο σχηματισμό έχει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, η επίλυση του οποίου χαρακτηρίζεται ως «εγγύηση του εθνικού μέλλοντός» της. Όπως υπογραμμίζεται, η επίλυσή του θα γίνει με ενίσχυση των γεννήσεων, στήριξη νέων μητέρων και άλλα παρόμοια μέτρα.

Όσοι εισηγούνται αναπλήρωση του δημογραφικού ελλείμματος με ξένους πληθυσμούς, που δεν έχουν καμία συνάφεια με την Ελλάδα και την ιστορία και τον πολιτισμό της, παραγνωρίζουν τη σημασία της εθνικής συνοχής και πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας, καθώς και την προσήλωση σε αυτήν του ελληνικού λαού.

Προτεραιότητα για το νέο κόμμα είναι και το ζήτημα της Παιδείας, καθώς, όπως σημειώνεται, η Ελλάδα είναι μια χώρα που ταυτίσθηκε όσο καμιά άλλη στην ιστορία της με την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Όπως τονίζεται, είναι απαράδεκτο να παρατηρούνται τάσεις και πολιτικές για υποβάθμιση της κλασικής παιδείας, της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στη διαχρονική της συνέχεια και της ελληνικής ιστορίας.

Σαφής αναφορά γίνεται ακόμη στην ανάγκη να επιτύχει η χώρα, με γρήγορους ρυθμούς, ένα τεχνολογικό άλμα, που το επιτάσσουν οι καιροί και ο διεθνής ανταγωνισμός, αλλά ακόμη και η Εθνική Άμυνα και ασφάλεια της χώρας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτρέψει, χωρίς μεγάλους κινδύνους, να υποσκελισθεί τεχνολογικά από γειτονικές της ανταγωνιστικές χώρες.

Ως προς τα εθνικά θέματα προτάσσεται το Σύμφωνο του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου με την Κύπρο και μια διεκδικητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που να αξιοποιεί τη στρατηγική θέση της χώρας.

Οι αρχές του νέου κόμματος

Επιγραμματικά, οι αρχές του νέου κόμματος κατηγοριοποιούνται ως εξής:

-Συμβολή στην επίλυση του Δημογραφικού.

-Ενίσχυση των γεννήσεων, στήριξη νέων μητέρων.

-Ελληνική Παιδεία, Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία, Ελληνικός Πολιτισμός.

-Επαγγελματικός Προσανατολισμός.

-Αναβάθμιση Ελληνικών Πανεπιστημίων.

-Ορθοδοξία – Άγιον Όρος.

-Ενίσχυση ΕΣΥ.

-Αξιοπρεπή εργασία για όλους, ιδιαίτερα για τους νέους.

-Επενδύσεις – ενισχύσεις επιχειρήσεων, ιδίως στις ακριτικές περιοχές.

-Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

-Άμεση επέκταση των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

-Κήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και οριοθέτηση με Κύπρο, Λιβύη, Αίγυπτο.

-Κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

-Διεκδικητική Ελληνική Εξωτερική Πολιτική.

-Ενιαίο Αμυντικό Σύμφωνο με Κύπρο – Υποστήριξη Ελληνισμού Βορείου Ηπείρου και αλλαχού.

-Καμία ανοχή στις τουρκικές προκλήσεις.

-Διεκδίκηση Γερμανικών Επανορθώσεων.

-Υποχρέωση Ευρωπαϊκής Ένωσης περικοπής του ελληνικού χρέους.

-Άμεση αξιοποίηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου εντός της Ελληνικής ΑΟΖ.

-Αξιοκρατία – Πάταξη διαφθοράς και διαπλοκής. Εκσυγχρονισμός απονομής δικαιοσύνης.

-Σώφρονα χρηματοοικονομική διαχείριση Δημοσίων και Κοινοτικών Εσόδων. Ενίσχυση ταλαντούχων νέων. Επιστροφή άξιων επιστημόνων από το εξωτερικό.

-Ενίσχυση ελληνικής παραγωγής στη γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία και στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

-Ιδιαίτερη μέριμνα για τις παραμεθόριες περιοχές (Θράκη, Ανατολικό Αιγαίο, μικρά νησιά).

-Ενίσχυση ποιοτικού τουρισμού.

-Ομαλή, λελογισμένη κλιματική μετάβαση.

-Σύσφιξη σχέσεων κέντρου με ομογένεια.

*Όσοι επιθυμούν να συνυπογράψουν τη διακήρυξη, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα της γραμματείας 210 8097380, 210 8097382 ή στο email: info@emfietzoglou.gr

Μεταξύ άλλων στη διακήρυξη αναφέρεται:

«Είναι πολύ σημαντικό και αναγκαίο να αντιμετωπισθεί η καλλιεργούμενη σύγχυση, με επαναβεβαίωση βασικών αρχών και αξιών, που συνιστούν τον άξονα ιστορικής ζωής, πίστης και ταυτότητας αυτού του λαού. Η εθνική, θρησκευτική και πολιτιστική του ταυτότητα είναι αυτή που είναι γραμμένη στο Σύνταγμα, το οποίο οφείλουν όλοι να σέβονται και να τηρούν».

«Το Ελληνικό εθνικό κράτος δεν είναι προς αναδόμηση. Αντιθέτως, είναι το πλαίσιο, μέσα στο οποίο κατοχυρώνονται η συλλογική ελευθερία, η εθνική ανεξαρτησία και τα συνταγματικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα του Ελληνικού Λαού.

Η χώρα αντιμετωπίζει επίσης δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση, που συνδέεται με το πρόσφατο πλήγμα των μνημονίων, αλλά και με διαχρονικές αδυναμίες και παθογένειες του κράτους και ενδημική σχεδόν αναξιοκρατία και διαφθορά. Η σημερινή πανδημία επιβαρύνει ακόμη περισσότερο αυτή την κατάσταση».

 «Η χώρα χρειάζεται, με δυο λόγια, υψηλή στρατηγική και εθνική κινητοποίηση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα και τις προκλήσεις σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα στον τομέα της Άμυνας και της Ανάπτυξης, για να καταλάβει τη θέση που της αρμόζει στον κόσμο και απαιτούν οι σημερινές περιστάσεις».

Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Ο Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ξεκινά την Κυριακή ενημέρωση των ΜME για την αναγκαιότητα της ίδρυσης του κινήματος από την Θεσσαλονίκη ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την περιοχή μας.

Την Κυριακή, 28η Νοεμβρίου 2021, θα αναπτύξει τις αρχές και τους σκοπούς της στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ στις 12.30 μ.μ. Θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις τύπου:

Στην Καβάλα: Κυριακή 28 Νοεμβρίου, ώρα 19.30 στο ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ.

Στην Ξάνθη: Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, ώρα 12.30 μ.μ. στο ΖΗΤΑ ΠΑΛΛΑΣ.

Στην Κομοτηνή: Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, ώρα 19.30 στο ΑΝΑΤΟΛΙΑ.

Στην Αλεξανδρούπολη: Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ώρα 12.30 μ.μ. στο ΕΓΝΑΤΙΑ ΓΚΡΕΚΟΤΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια