GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΥΠΕΣ: Έως 28 Νοεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής στον Β΄ κύκλο κινητικότητας 2021

  Με νεότερη εγκύκλιο για τον β΄ κύκλο κινητικότητας 2021,  το υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποιεί  ότι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι  μπορούν να υπ...

 Με νεότερη εγκύκλιο για τον β΄ κύκλο κινητικότητας 2021,  το υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποιεί  ότι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι  μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή/και απόσπασή του για προσωρινή κάλυψη αναγκών, εντός δέκα (10) ημερών από την δημοσιοποίηση των θέσεων και ειδικότερα από τις 17 έως και τις 28 Νοεμβρίου 2021.΄Ηδη έχουν αναρτηθεί τα αιτήματα που υποβλήθηκαν των φορέων για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων με μετάταξη και αναγκών με απόσπαση στο πλαίσιο του Β΄ Κύκλου 2021 του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

  Η εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ απευθύνεται στους δήμους και τις περιφέρειες, τα ΝΠΔΔ και τα ΝΠΙΔ αυτών.

  Σε ότι αφορά στις αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι για  να ενημερωθούν για τις διαθέσιμες θέσεις και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες θα πρέπει να εισέλθουν στο  Μητρώο  Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.

  Οι αιτήσεις προτίμησης μπορούν να υποβάλλονται για δέκα συνολικά θέσεις έως και τριών φορέων.

  Τέλος, υπενθυμίζονται οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή υπαλλήλων στο ΕΣΚ, είναι:

  «α) Η συμπλήρωση διετίας από τον διορισμό ή, εφόσον ο διορισμός έγινε με μοριοδότηση λόγω εντοπιότητας, η συμπλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου παραμονής. Αν η υποχρέωση παραμονής αφορά νομό, νησί ή παραμεθόριο περιοχή (άρθρο 17 παράγραφος 8 περίπτωση ιδ) του ν. 2190/1994) είναι δυνατή η συμμετοχή του υπαλλήλου σε διαδικασίες επιλογής για μετάταξη ή απόσπαση σε υπηρεσίες εντός των ορίων της περιοχής, όπου υφίσταται η δέσμευση, εφόσον ο υπάλληλος έχει συμπληρώσει το ήμισυ του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής. (…)

  β) Η συμπλήρωση διετίας:

  αα) από προηγούμενη μετάταξη για τη διενέργεια νέας μετάταξης ή απόσπασης και

  ββ) από προηγούμενη απόσπαση για τη διενέργεια νέας απόσπασης.

  Από την υποχρέωση συμπλήρωσης διετίας από προηγούμενη μετάταξη ή απόσπαση εξαιρούνται όσοι αποσπώνται ή μετατάσσονται σε υπηρεσία απομακρυσμένης – παραμεθόριας περιοχής και ορεινού – νησιωτικού Ο.Τ.Α. α` βαθμού, σύμφωνα με το άρθρο 8, καθώς και όσοι μετατάσσονται αμοιβαία και όσοι αποσπώνται για συνυπηρέτηση ή αποσπώνται για λόγους υγείας σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 7 του παρόντος.

  Δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής για προκηρυσσόμενες θέσεις μέσω του ΕΣΚ έχουν επίσης:

  α) οι υπάλληλοι του οικείου φορέα, αποκλειστικά για μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία εφόσον έχουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και δεν τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα ή άλλες αντίστοιχες διατάξεις περί μετάταξης σε ανώτερη κατηγορία,

  β) οι υπάλληλοι που έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος σε υπηρεσίες απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών με δέσμευση δεκαετούς παραμονής και έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον επτά (7) έτη υποχρεωτικής παραμονής. Ειδικά οι υπάλληλοι της περίπτωσης β` που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε (5) έτη υποχρεωτικής παραμονής έχουν δικαίωμα συμμετοχής για τις διαδικασίες επιλογής σε θέσεις εντός της απομακρυσμένης – παραμεθορίου περιοχής». 


Δεν υπάρχουν σχόλια