GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με πορτοκαλί χρώμα θα φωταγωγηθεί το Δημαρχείο της Ξάνθης στις 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

  Τα μέλη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ξάνθης επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης τη Γ.Γ. του Δήμου Ξάνθης κ. Σοφία Ψωμά και της μετέφεραν το αί...

 


Ο Δήμος Ξάνθης θα φωταγωγήσει με πορτοκαλί χρώμα – που είναι το επίσημο χρώμα της διεθνούς ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών – το Δημαρχείο της πόλης. Η συμβολική αυτή κίνηση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών που αφορά στην πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών έμφυλης βίας, στην άρση των στερεοτύπων, καθώς και στη μετάδοση μηνυμάτων για την ισότητα των φύλων.

Γλυκερία Νότα, Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού ομίλου Ξάνθης: Είναι μία δράση που γίνεται παγκόσμια, στην οποία συμμετέχει η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος στα πλαίσια μίας παγκόσμιας εκστρατείας του Διεθνή Σοροπτιμισμού που περιλαμβάνει φωτισμό κτιρίων σε όλες τις χώρες και στις πόλεις της Ελλάδας

Τα μέλη του ΔΣ του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ξάνθης επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ξάνθης κ. Σοφία Ψωμά και της μετέφεραν το αίτημά τους για την φωταγώγηση του Δημαρχείου Ξάνθης με πορτοκαλί χρώμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών που τιμάται στις 25 Νοεμβρίου, το οποίο και έγινε με χαρά και άμεσα αποδεκτό.

  Όπως εξήγησε η Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ξάνθης κ. Γλυκερία Νότα, είναι μία δράση που γίνεται παγκόσμια, στην οποία συμμετέχει η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος στα πλαίσια μίας παγκόσμιας εκστρατείας του Διεθνή Σοροπτιμισμού που περιλαμβάνει φωτισμό κτιρίων σε όλες τις χώρες και στις πόλεις της Ελλάδας. Στα πλαίσια των δράσεων που θα υλοποιηθούν θα φωταγωγηθεί το Δημαρχείο της Ξάνθης και το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης από τις 25 Νοεμβρίου έως και τις 10 Δεκεμβρίου.

  Όπως τόνισε η κ. Γλυκερία Νότα η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι παγκόσμιο φαινόμενο και ιδιαίτερα αισθητό στις μέρες, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας, οι Σοροπτιμίστριες του Ομίλου Ξάνθης καλούν όλους τους πολίτες της ακριτικής μας περιοχής, γυναίκες και άνδρες, να συστρατευτούν για την εξάλειψη του φαινομένου της βίας και ιδιαίτερα της βίας κατά των γυναικών και παιδιών, που δυστυχώς στις ημέρες μας λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις, και να υπερασπιστούν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Θα υπάρχουν και άλλες παράλληλες δράσεις που θα περιλαμβάνουν την προβολή ταινίας που θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνο το μέρος και η ώρα της προβολής της και θα μοιραστούν πορτοκαλί κορδέλες και βραχιολάκια έξω από το Δημαρχείο στις 25 Νοεμβρίου.

Σοφία Ψωμά, Γενική Γραμματέας Δήμου Ξάνθης: Δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά να φωταγωγήσουμε για ακόμη μία χρονιά το Δημαρχείο της Ξάνθης με πορτοκαλί χρώμα

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ξάνθης κ. Ψωμά, για την δράση της φωταγώγησης του Δημαρχείου τόνισε μεταξύ άλλων : “…Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί σήμερα υποδέχθηκα στο Δημαρχείο τα μέλη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ξάνθης και φυσικά δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά να φωταγωγήσουμε για ακόμη μία χρονιά το Δημαρχείο της Ξάνθης με πορτοκαλί χρώμα από τις 25 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και θα μείνει φωταγωγημένο έως και τις 10 Δεκεμβρίου που είναι η παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων…».

  Η κ. Ψωμά εξήγησε ότι το πορτοκαλί χρώμα συμβολίζει τη μετάδοση ενός αισιόδοξου μηνύματος για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών κι έχει επιλεγεί από τον ΟΗΕ ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Δήμαρχο Ξάνθης ο οποίος, όπως τόνισε, πάντα στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις.

  Επίσης η κ. Ψωμά δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για το όμορφο δώρο που δέχτηκε από τα μέλη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ξάνθης που την επισκέφθηκαν, με ιδιαίτερο συμβολισμό. Ένα χειροποίητο μενταγιόν που απεικονίζει έναν άγγελο και συμβολίζει όλες τις γυναίκες που έχουν φύγει από τη ζωή με βίαιο τρόπο και έχουν γίνει άγγελοι.

 Τέλος η κ. Ψωμά αναφέρθηκε στις δωρεές του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ξάνθης προς τον Δήμο της Ξάνθης κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Οι δωρεές περιλάμβαναν θερμόμετρα, πιεσόμετρα, φάρμακα και ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ελληνίδες Σοροπτιμίστριες είναι μέλη του Διεθνούς Σοροπτιμισμού μιας Παγκόσμιας Εθελοντικής Οργάνωσης εργαζομένων γυναικών σε επαγγέλματα και επιχειρήσεις, η αποστολή της οποίας είναι να βελτιώσει τη ζωή και τη θέση των γυναικών και των κοριτσιών μέσω Ευαισθητοποίησης, Συνηγορίας και Δράσης. Ο Διεθνής Σοροπτιμισμός είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παραμένει αυστηρά ουδέτερος σε ζητήματα αντιπαράθεσης πολιτικών παρατάξεων και λειτουργεί ως μια παγκόσμια φωνή για τις γυναίκες.

 Οι Σοροπτιμίστριες εμπνέουν δράση και δημιουργούν ευκαιρίες για να μεταμορφώσουν τη ζωή των γυναικών και των κοριτσιών, μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου μελών και διεθνών συνεργασιών σε όλο τον κόσμο και δημιουργούν γέφυρες επικοινωνίας στοχεύοντας:

Στην προαγωγή της θέσης της γυναίκας,

Στα υψηλά ηθικά πρότυπα,

Στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους,

Στην ισότητα, στην ανάπτυξη και ειρήνη μέσω της προόδου, της διεθνούς κατανόησης και καλής θέλησης.

  Δραστηριοποιούνται επίσης σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο σε θέματα:

ενδυνάμωσης των γυναικών, κυρίως μέσω της ενημέρωσης και εκπαίδευσης τους,

εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών με συνηγορία.

Ασφάλειας στα τρόφιμα και πρόσβασης σε υψηλότερο δυνατά επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια