GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τα οφέλη του tea tree oil

Tea tree oil -το έλαιο τσαγιού- είναι ένα φυτικό συστατικό που παραμένει βασικό στοιχείο στη φροντίδα του δέρματος.


Tea tree oil -το έλαιο τσαγιού- είναι ένα φυτικό συστατικό που παραμένει βασικό στοιχείο στη φροντίδα του δέρματος.

Κάθε λίγα χρόνια, ένα ιδιαίτερο, νέο, ξεχωριστό συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας μπαίνει στη λίστα και στις top επιλογές των beauty lovers.

Η ξαφνική άνοδος στη ζήτηση των φυτικών προϊόντων είναι η απόδειξη ότι οι DIY συνταγές ομορφιάς, τα φυτικά έλαια και τα βότανα έχουν αποτέλεσμα στην περιποίηση της επιδερμίδας -και όχι μόνο.

Το έλαιο τσαγιού, ωστόσο, ή αλλιώς το tea tree oil δεν είναι κάτι νέο. Είναι ένα συστατικό γνωστό εδώ και χρόνια στον τομέα της περιποίησης.

Τι ακριβώς είναι το έλαιο τσαγιού;

«Το έλαιο τσαγιού είναι το λάδι που προέρχεται από τα φύλλα του δέντρου Melaleuca alternifolia, που προέρχεται από τη Νέα Νότια Ουαλία και το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας» αναφέρει στο Allure ο δερματολόγος Naissan Wesley, που εδρεύει στο Λος Άντζελες. «Οι περισσότερες μέθοδοι εκχύλισης περιλαμβάνουν απόσταξη με ατμό».

Στην πιο φυσική του μορφή, το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι ένα αιθέριο έλαιο τόσο ισχυρό που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, οπότε συχνά αραιώνεται είτε με νερό είτε με άλλα έλαια, όπως καρύδας, σταφυλιού ή jojoba, αναφέρει ο Wesley.

Πώς ωφελεί το δέρμα το έλαιο τσαγιού;

Το έλαιο δέντρων τσαγιού περιέχει βασικές ενώσεις που μειώνουν τα βακτήρια στην επιφάνεια του δέρματος, τα οποία συμβάλλουν στην παραγωγή ακμής, λέει η Ava Shamban, πιστοποιημένη δερματολόγος με έδρα στο Beverly Hills. Η ίδια προσθέτει ότι βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας που προκαλείται από την ακμή.

Οι ισχυρές ιδιότητες καταπολέμησης των μικροβίων κάνουν επίσης το έλαιο δέντρων τσαγιού ένα πολύτιμο φυσικό αντισηπτικό για εκδορές και κοψίματα του δέρματος.

Ενώ το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι περισσότερο γνωστό για τα οφέλη καταπολέμησης της ακμής λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του, τα πλεονεκτήματα δεν σταματούν εκεί. «Το έλαιο δέντρων τσαγιού έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό και στη θεραπεία του μύκητα των νυχιών» αναφέρει επίσης στο Allure ο Aegean Chan, καταξιωμένος δερματολόγος από τη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια.

Για ποιον τύπο δέρματος είναι καλύτερο το έλαιο δέντρων τσαγιού;

To tea tree oil είναι κατάλληλο τόσο για το ξηρό όσο και για το λιπαρό δέρμα. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε φυτικό συστατικό, επιβάλλεται patch test, μια δοκιμή, δηλαδή, σε μια μικρή περιοχή της επιδερμίδας για τυχόν αλλεργίες.

Πηγή: bovary.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια