GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τι να προσέξουμε στη skincare ρουτίνα μας για λαμπερό δέρμα

  Ενώ όλες γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας, ώστε να απομακρύνουμε τους ρύπους, τα βακτήρια, το σμήγμα και τα κ...

 


Ενώ όλες γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας, ώστε να απομακρύνουμε τους ρύπους, τα βακτήρια, το σμήγμα και τα κατάλοιπα που αφήνει η πόλη στο δέρμα μας, υπάρχουν ορισμένα συχνά λάθη που κάνουμε στην skincare ρουτίνα μας. Βλέπετε, δεν αρκεί να πλένουμε το πρόσωπό μας για να εξασφαλίσουμε μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, πρέπει να το κάνουμε και σωστά.

Ορίστε λοιπόν τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου μας και τρόποι να τα διορθώσουμε.

Χρησιμοποιούμε «σκληρό» καθαριστικό

Ακόμη κι αν έχουμε λιπαρή επιδερμίδα δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε «σκληρά» καθαριστικά, καθώς απομακρύνουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας μας και την αφήνουν ξηρή. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα αναγκάζουμε το δέρμα μας να εκκρίνει περισσότερο σμήγμα και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Φροντίζουμε, λοιπόν, να χρησιμοποιούμε ένα απαλό καθαριστικό που σέβεται το pH της επιδερμίδας.

Περιοριζόμαστε στα μωρομάντηλα

Αν και τα μωρομάντηλα είναι μία εύκολη μέθοδος καθαρισμού, δεν είναι και η πιο κατάλληλη. Κυρίως γιατί η ενήλικη επιδερμίδα και ιδιαίτερα αυτή των γυναικών που μακιγιάρονται, έχει πολύ πιο εξειδικευμένες ανάγκες. Ανάγκες οι οποίες γίνονται όλο και πιο επιτακτικές καθώς περνάνε τα χρόνια. Εκείνα τα βράδια που γυρνάμε πολύ κουρασμένες για να έχουμε μια πλήρη ρουτίνα περιποίησης δεν πειράζει να χρησιμοποιήσουμε μωρομάντιλα, αφού είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση. Ωστόσο, φροντίζουμε να ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με νερό και να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δεύτερη φορά, ώστε να απομακρύνουμε τα κατάλοιπα.

Όσον αφορά στον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου μας, καλό είναι να αποφεύγουμε τα μωρομάντιλα καθώς δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Για να μην αναφέρουμε ότι το να τρίβουμε τις βλεφαρίδες μας με το μωρομάντιλο μέχρι να αφαιρέσουμε την αδιάβροχη μάσκαρα, δεν είναι ό,τι καλύτερο για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Μένουμε στη μία πλύση

Σκεφτείτε όλα τα προϊόντα που εφαρμόζουμε στο δέρμα μας (αντηλιακό, serum, ενυδατική), τα οποία μπορεί να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου. Προσθέστε σε αυτό το μακιγιάζ και τη ρύπανση από τον ατμόσφαιρα της πόλης και σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι μόνο μία πλύση δεν αρκεί. Επομένως, κάθε βράδυ, αφού ξεπλύνετε το πρόσωπό σας, επαναλάβετε τη διαδικασία, ώστε το καθαριστικό προϊόν να φτάσει πραγματικά στους πόρους του δέρματος.

Πλένουμε πολύ συχνά το πρόσωπό μας

Στα πάντα χρειάζεται μέτρο και ο καθαρισμός του προσώπου μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Όπως δεν πρέπει να παραλείπουμε τον καθαρισμό, έτσι δεν πρέπει και να κάνουμε υπερβολές. Όταν πλένουμε το δέρμα μας πάνω από δύο φορές την ημέρα μπορεί να διαταράξουμε τον υδρολιπιδικό φραγμό της επιδερμίδας και κατ’ επέκταση την ισορροπία της, με αποτέλεσμα να εμφανίσει περισσότερη λιπαρότητα ή περισσότερη ξηρότητα (ή άλλες πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως έκζεμα).

Χρησιμοποιούμε καυτό νερό

Ήρθε η στιγμή να σταματήσετε να πιστεύετε αυτόν τον διαδεδομένο μύθο ομορφιάς: το ζεστό νερό δεν ανοίγει τους πόρους και το κρύο νερό δεν τους κλείνει. Στην πραγματικότητα, η εναλλαγή από το ζεστό στο κρύο το μόνο που θα καταφέρει είναι να προκαλέσει σοκ στο δέρμα, οπότε γυρνάμε τη βρύση στη μέση και κρατάμε το νερό χλιαρό.

Τρίβουμε το πρόσωπό μας με την πετσέτα

Ο σωστός τρόπος να στεγνώνουμε το πρόσωπό μας είναι με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα, την οποία θα ακουμπάμε στο πρόσωπό μας με ταμποναριστές κινήσεις μέχρι να στεγνώσει.

Δεν πλένουμε το εργαλείο καθαρισμού

Μια συσκευή καθαρισμού προσφέρει πιο βαθύ και αποτελεσματικό καθαρισμό απ’ ό,τι τα δάχτυλα και διεγείρει τη μικροκυκλοφορία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να πλένουμε καλά το βουρτσάκι της προκειμένου να αποφύγουμε την εμφάνιση βακτηριδίων και να το αντικαταστήσουμε όταν φθαρεί για να μην προκαλέσουμε μικροτραυματισμούς στο δέρμα.

Πηγή: imommy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια