GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δεν καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις… Παρά την αντίθετη άποψη του εμπορικού κόσμου σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο

  Ευθύμης Μίλκογλου:


 
Ευθύμης Μίλκογλου:

«Δεν είναι «εργαλείο» που θα βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της εποχής οι ενδιάμεσες εκπτώσεις…»

  Δεν καταργούνται τελικά οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, τουλάχιστον για φέτος, όπως ζητούσε ο εμπορικός κόσμος σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο γενικότερα.

  Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2021 πρόκειται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου. Η λεγόμενη φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος, για το 2021 θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων.

  Την πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, δηλαδή αναμένεται να λειτουργήσουν στις 7 Νοεμβρίου 2021.

  Ωστόσο, όπως επισημαίνει για το θέμα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Ευθύμης Μίλκογλου, «δεν είναι «εργαλείο» που θα βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της εποχής οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Όπως «εργαλείο» δεν είναι και διάφοροι άλλοι ξενόφερτοι θεσμοί που εφαρμόζονται με διαφορετική εκδοχή στην ελληνική αγορά. Αναφέρομαι βέβαια στην περιβόητη «Black Friday» που ξεκίνησε από το εξωτερικό με γενναίες εκπτώσεις για μόλις μία ημέρα. Στην Ελλάδα πάλι, ο θεσμός κρατάει έως και μία εβδομάδα με μικρές εκπτώσεις της τάξης 20% με 30%, κάτι βέβαια που εξυπηρετεί τις αλυσίδες των μεγάλων καταστημάτων οι οποίες ξεκίνησαν πρώτες την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου στη χώρα, προσαρμοσμένου πάντοτε στα δικά τους συμφέροντα…».


Και συνεχίζει, «ούτε βέβαια ο θεσμός της κυριακάτικης αγοράς είναι ικανός να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο από ποτέ. Σε σημείο, μάλιστα, να υπάρχουν σκέψεις σε πολλούς συναδέλφους να οδηγηθούν ακόμα και στο κλείσιμο…».

  Αναλυτικότερα, όσον αφορά το ζήτημα των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όπως επισημαίνει, χαρακτηριστικά, κ. Ε. Μίλκογλου, «θα έπρεπε τουλάχιστον να ρωτηθούμε, εάν δηλαδή συμφωνούμε ή διαφωνούμε και για ποιους λόγους. Ενώ, θα έπρεπε να ζητηθεί η άποψή μας και για τη χρονική περίοδο που αυτές πρέπει να διενεργούνται μέσα στο έτος, προκειμένου, τουλάχιστον, να υπάρχει κάποια αποτελεσματικότητα. Για παράδειγμα, διαφωνούμε με την απόφαση οι φθινοπωρινές εκπτώσεις να γίνονται το Νοέμβριο, γιατί δεν έχει καμία ουσία. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να γίνονται μέσα στο Σεπτέμβριο που είναι ένας δύσκολος μήνας για όλους. Γιατί να γίνονται τον Νοέμβριο; Όταν, δηλαδή, οι έμποροι λαμβάνουν τις νέες παραλαβές, τις οποίες πληρώνουν κανονικά, χωρίς καμία έκπτωση στην τιμή ή στον ΦΠΑ…».

  Από εκεί και πέρα, όπως ο ίδιος σημειώνει, «θα πρέπει να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ αρμοδίου υπουργείου με τα κεντρικά μας όργανα. Ο κλάδος περνάει πολύ δύσκολα, ακόμη και αυτά που δεν πληρώσαμε δεν μας χαρίστηκαν. Τα πληρώνουμε τώρα. Δεν γνωρίζω, πόσο ακόμα θα αντέξουμε…».

Δεν υπάρχουν σχόλια