GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σήμα κινδύνου για Ξάνθη και Δράμα – Σε πληρότητα οι ΜΕΘ στη Β. Ελλάδα

    Σήμα κινδύνου για την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη Βόρεια Ελλάδα εξέπεμψε η Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου, κατ...

  Σήμα κινδύνου για την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη Βόρεια Ελλάδα εξέπεμψε η Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως επεσήμανε, δεν υπάρχει αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν έχει πειστεί για τα οφέλη του εμβολιασμού παρότι ζουν στις πλέον βεβαρημένες περιοχές.

Διευκρίνισε, μάλιστα, πως στη Βόρεια Ελλάδα αυξάνονται διαρκώς οι νοσηλείες, όπως και η πίεση του ΕΣΥ, με την πληρότητα στις ΜΕΘ COVID να ξεπέρνα πλέον το 90%.

Ειδικά σε ο,τι αφορά την Ξάνθη και την Δράμα, η Βάνα Παπαευαγγέλου υπογράμμισε τη σημαντική αύξηση στη σχέση μεταξύ νοσηλειών και θνητότητας, αλλά και την μετατόπιση του επιδημιολογικού κινδύνου σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας – με αύξηση νοσηρότητας και κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.

«Το ποσοστό θετικότητας έχει αυξηθεί στο 1,35% την τελευταία εβδομάδα και το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε κατά 28% τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία αυξήθηκαν κατά πολύ τα κρούσματα. Στην Αττική η πορεία της πανδημίας είναι σταθερή. Αύξηση παρατηρήθηκε σε Δυτική Αττική και Βόρειο Τομέα Αθηνών», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Μαγιορκίνης:  «Όπου υπάρχει καλή εμβολιαστική κάλυψη, δεν πιέζεται το σύστημα Υγείας»

«Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερες από 242.000.000 μολύνσεις και περισσότεροι από 4,9 εκατ. θάνατοι με τη νόσο Covid-19 παγκοσμίως», ανέφερε ,από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως σημείωσε, η επιδημία σε παγκόσμια κλίμακα εξακολουθεί να βρίσκεται σε συρρίκνωση από το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, ενώ αντιθέτως στην Ευρώπη επιδεινώθηκε για τέταρτη εβδομάδα στη σειρά.

«Βλέπουμε 16% αύξηση στις διαγνώσεις και 12% στους θανάτους. Από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες, οι 38 έδειξαν επιδείνωση. Οριακή βελτίωση βλέπουμε μόλις 2% στην Ιταλία και 7% στη Σουηδία».

«Βλέπουμε μια επιδείνωση στην Ευρώπη, αλλά στις περισσότερες χώρες που έχουμε καλή εμβολιαστική κάλυψη, αυτό δεν μεταφράζεται σε πίεση στο σύστημα υγείας. Η πτώση θερμοκρασίας στο βόρειο ημισφαίριο έχει φέρει αύξηση των κρουσμάτων, την οποία περιμέναμε κιόλας, ωστόσο είναι ηπιότερη λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού.

Ηδη τις τελευταίες δύο εβδομάδες είδαμε μια σημαντική ήπια αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας. Επί του παρόντος αναμένουμε να εκτιμήσουμε αν πρόκειται για μια απλή διακύμανση, ή για αυξημένη επιδημικότητα, με την αυξημένη επιδημικότητα να κερδίζει έδαφος μέρα με τη μέρα. Ωστόσο, η εικόνα θα είναι πιο ξεκάθαρη στις αρχές Νοεμβρίου», επισήμανε ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Πηγή:dikaiologitika.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια