GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε αναβρασμό βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος λόγω των μειωμένων επιδοτήσεων

Σε “αναβρασμό” βρίσκεται ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος καθώς όπως διαπιστώθηκε μετά την χθεσινή πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ η μείωση των χρημ...

Σε “αναβρασμό” βρίσκεται ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος καθώς όπως διαπιστώθηκε μετά την χθεσινή πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ η μείωση των χρημάτων που καταβλήθηκαν στους παραγωγούς ήταν αρκετά μεγάλη.

Φέτος στην Προκαταβολή έγινε έλεγχος της Έκτασης.

Όσοι έκαναν αλλαγή στο Ε9 ή στο ΑΤΑΚ ή έχουν παραπάνω στρέμματα στο ΟΣΔΕ σε σύγκριση με το Ε9 δεν πληρωθήκαν καθόλου τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον οδηγό του ΟΠΕΚΕΠΕ το ποσό των 250 €, κάτω από το οποίο δεν χορηγείται ενίσχυση, αφορά συνολικά άμεσες ενισχύσεις και όχι μόνο βασική ενίσχυση. Έστω, κάποιος δικαιούχος μόνο δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, εάν η συνολική αξία είναι κάτω των 250 € ισχύει ο κανόνας “μη ενεργοποίηση για 2 συνεχόμενα έτη συνεπάγεται προσθήκη στο εθνικό απόθεμα».

Ο οδηγός για τις επιδοτήσεις αναφέρει «Δεν χορηγούνται άμεσες ενισχύσεις σε γεωργούς όταν το συνολικό ποσό των προς καταβολή άμεσων ενισχύσεων προ της ανάκτησης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και της εφαρμογής διοικητικών κυρώσεων για δεδομένο ημερολογιακό έτος δεν υπερβαίνει τα 250 ευρώ, εκτός των γεωργών των οποίων η έδρα της εκμετάλλευσης βρίσκεται στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Επίσης, δε χορηγούνται άμεσες ενισχύσεις συνολικού ποσού άνω των 1.250,00 € για γεωργούς οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο καθεστώς των Μικρών καλλιεργητών».

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις υπέρογκες ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, σε ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια οδηγούν σε απόγνωση τους παραγωγούς, οι οποίοι αδυνατούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια