GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ κ. ΔΕΝΔΙΑ! Η αγορά οικοπέδου στην Πετρελαιοαποθηκών, για να ευνοήσουν μεγαλοεργολάβο φίλο τους!

  Επιστολή καταπέλτης των δημοτικών συμβούλων Αριάνα Παπαϊωάννου και Φάνη Παπαδάκη, διευθυντών του δημοτικού σχολείου Δροσερού, για το οικόπ...

 

Επιστολή καταπέλτης των δημοτικών συμβούλων Αριάνα Παπαϊωάννου και Φάνη Παπαδάκη, διευθυντών του δημοτικού σχολείου Δροσερού, για το οικόπεδο που θέλουν να «αγοράσουν» Φανουράκης - Τσέπελης στην Πετρελαιοαποθηκών ενώ υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ οικοπεδάρα μέσα στο Δροσερό. 


-ΤΙ ΛΕΝΕ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;;

*Ενώ υπάρχει το ΟΙΚΟΠΕΔΟ της Μηχανικής στο Δροσερό να κάνουν το νέο δημοτικό σχολείου, αυτοί ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει την... αγορά του σε οικόπεδο της Πετραλαιοαποθηκών που συμπωματικά ανήκει σε... μεγαλοεργολάβο φίλων τους που κάθε μέρα βρίσκεται στο δημαρχείο!

 Αποκάλυψη ΤΩΡΑ! Από το  ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) έχει αγοραστεί το κτίριο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΕ που βρίσκεται εντός του οικισμού προκειμένου να δοθεί ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ! 

*Εκτός αν το ακίνητο της Μηχανικής που το Υπουργείο Παιδείας προορίζει για σχολείο, θέλει ο Δήμαρχος Τσέπελης να το κάνει....τζαμί για τον "Ψευτομουφτή" Ξάνθης!!! 

Επιστολή καταπέλτης των δημοτικών συμβούλων Αριάνα Παπαϊωάννου και Φάνη Παπαδάκη, διευθυντών του δημοτικού σχολείου Δροσερού, για το οικόπεδο που θέλουν να «αγοράσουν» Φανουράκης - Τσέπελης στην Πετρελαιοαποθηκών –ανήκει σε μεγαλοεργολάβο φίλο τους, που επαναδραστηριοποιήθηκε στα ...δημοτικά έργα όταν ανέλαβαν το Δήμο και μπαινοβγαίνει πλέον στο Δημαρχείο Ξάνθης - ενώ υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ οικοπεδάρα μέσα στο Δροσερό που προορίζει το Υπουργείο Παιδείας για σχολείο !!! 

Μεγαλοεργολάβος που στο παρασκήνιο στηρίζεται και από βουλευτές στελέχη της Ν.Δ. όχι μόνο από τη Ξάνθη αλλά και τη ...Θεσσαλία!!!!

Τι αποκαλύπτουν οι δημοτικοί σύμβουλοι-διευθυντής και πρώην διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Δροσερού;;; Κι αυτό δείχνει βέβαια και το «σκάνδαλο» που επιχειρείται να αγοραστεί το οικόπεδο του μεγαλοεργολάβου και να δώσει ο Δήμος Ξάνθης 1 έως 1.250.000 ευρώ ενώ υπάρχει επαναλαμβάνουμε το ΟΙΚΟΠΕΔΟ της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ μέσα στο Δροσερό που αγοράστηκε από το Υπουργείο Παιδείας για....σχολείο!!!

Πρόκειται για ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ για την οποία φυσικά θα επανέρθουμε τις επόμενες μέρες!!!! 

Αφού είναι εμφανής η ...«μπάζα» που επιχειρείται και μάλιστα σε βάρος και του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. Και γι’ αυτό ζητούμε και την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΥΠΕΞ και προσωπικά του Δένδια!!!

Ιδού αυτούσια η επιστολή φωτιά των δυο δημοτικών συμβούλων και διευθυντών του δημοτικού σχολείου Δροσερού:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Κατάθεση ερωτήματος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Οκτωβρίου 2021

Κύριε Δήμαρχε

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο έχει εισαχθεί εκ νέου θέμα για “Έγκριση αγοράς οικοπέδων με τη διαδικασία διενέργειας μειοδοτικής δημοπρασίας, για την ανέγερση δημοτικού και γυμνασίου, στην περιοχή Πετρελαιαποθηκών Ξάνθης”.

Εμείς οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι που υπογράφουμε, έχοντας υπηρετήσει πάνω από 10 χρόνια στο 20ο Δημοτικό Σχολείο σε θέσεις ευθύνης, γνωρίζουμε πολύ καλά τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών του Δροσερού, τις υφιστάμενες μεγάλες κτιριακές ελλείψεις και κυρίως τις εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Εκείνο που θεωρούμε απαραίτητο και που παρά τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν - λόγω αμέλειας των τοπικών παραγόντων- δεν τελεσφόρησε, είναι η εύρεση ενός νέου χώρου εντός του οικισμού όπου θα ανεγερθεί και θα στεγασθεί το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των υφιστάμενων συστεγαζόμενων σχολείων (15ου και 20ου) στα οποία σήμερα είναι εγγεγραμμένοι πάνω από 700 μαθητές και θα δίνει τη δυνατότητα να φοιτούν απρόσκοπτα οι μαθητές χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται από τη μία άκρη του οικισμού στην άλλη, που για όσους γνωρίζουν την έκτασή του πολλές φορές αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα φοίτησης.

Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε πώς δεν κάνατε τον κόπο στα δύο χρόνια της θητείας σας να επισκεφθείτε τα σχολεία μας προκειμένου να συζητήσετε με τους εκπαιδευτικούς και να ακούσετε την άποψή τους και τα προβλήματά τους, όπως επίσης πως καμία φορά δεν κάνατε τον κόπο να καλέσετε τους διευθυντές των δημοτικών, του νηπιαγωγείου και του γυμνασίου του Δροσερού να σας εκφράσουν την άποψή τους για τις ανάγκες των μαθητών και αυτό που κατά τη γνώμη τους θα είναι ωφέλιμο για τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους, για την οποία τόσο πολύ δηλώνετε πως νοιάζεστε.

Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα πως από το ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) έχει αγοραστεί το κτίριο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΕ που βρίσκεται εντός του οικισμού προκειμένου να δοθεί ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.

Ερωτάστε και παρακαλούμε να ενημερώσετε το σώμα και τους Δημότες:

1) Έχετε ενημερωθεί για την αγορά του αναφερόμενου κτιρίου;

2) Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την αλληλογραφία που έχετε ανταλλάξει με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για το θέμα αυτό συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ.

3) Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, παρακαλούμε να μας απαντήσετε ποια είναι η πρόθεσή σας σχετικά με το θέμα αυτό και σε ποιες ενέργειες πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος Ξάνθης προκειμένου το αναφερόμενο κτίριο να περάσει στην κυριότητά του.

4)  Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, έχετε υπολογίσει ποια θα είναι η οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο και σε πόσο χρονικό διάστημα υπολογίζεται ότι είναι δυνατόν να παραδοθεί προς χρήση.

5) Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, ποια είναι η αναγκαιότητα αγοράς τόσο μεγάλης έκτασης για ανέγερση δημοτικού, γυμνασίου και νηπιαγωγείου, και μάλιστα εκτός του οικισμού του Δροσερού;

Ξάνθη 11-10-2021

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Παπαϊωάννου Αριάνα

Παπαδάκης Θεοφάνης

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΙΔΟΥ και τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης.

Διαβάστε αυτούσια τι αναφέρει η πρόσκληση του Προέδρου:

Σας προσκαλούμε, σε τακτική, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 12 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 184 του Ν.4365/2019, το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης Κορωνοϊού COVID 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του», τις αριθμ.18318/13-3-2020, 40/-31-3-2020, 163/33282-29.05.2020, 60249/22-9-2020 και την ΔΙΔΑΔ/Φ.69/132/οικ.20413/03-11-20 εγκυκλίους του ΥΠΕΣ και το άρθρο 67 του Ν.3852/2010 προσαρμοσμένο στις προαναφερόμενες διατάξεις, προκειμένου ληφθεί σχετική απόφαση στα παρακάτω θέματα, της ημερήσιας διάταξης.

  1. Χορήγηση έγκρισης εισόδου – εξόδου για αντιπροσωπευτικό όχημα «φορτηγό ρυμουλκό με ημιρυμολκούμενο» στην εγκατάσταση αποθήκευσης και μεταφοράς προϊόντων, στη δημοτική οδό που συμβάλλει στο 1ο χλμ Ξάνθης – Καβάλας (εισηγητής Ιωάννης Ζερενίδης)
  2. Παραχώρηση τμήματος πεζοδρομίου (κοινόχρηστου χώρου) επί της οδού Βασ.Κων/νου 35-37 και έκφραση σύμφωνης γνώμης για την τοποθέτηση ράμπας πρόσβασης ΑμεΑ σε κατάστημα τράπεζας Eurobank (εισηγητής Ιωάννης Ζερενίδης)
  3. Δημιουργία μιας (1) θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ, επί της οδού Αναστασιουπόλεως 18 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Ιωάννης Ζερενίδης, Πρόεδρος ΕΠΖ)
  4. Δημιουργία μιας (1) φορτοεκφόρτωσης επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 354 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Ιωάννης Ζερενίδης, Πρόεδρος ΕΠΖ)
  5. Έγκριση υψομετρικής μελέτης ανώνυμης οδού στην ανατολική και βόρεια πλευρά του Ο.Τ. που περικλείεται από τον Χείμαρρο Κόσυνθο, τη Σιδηροδρομική Γραμμή του ΟΣΕ και τις οδούς Λεωφόρου Στρατού και Βυρσοδεψείων στη Ξάνθη (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Ιωάννης Ζερενίδης, Πρόεδρος ΕΠΖ)
  6. Έγκριση αγοράς οικοπέδων με τη διαδικασία διενέργειας μειοδοτικής δημοπρασίας, για την ανέγερση σχολικών μονάδων, στην περιοχή Πετρελαιαποθηκών Ξάνθης (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης)
  7. Έκφραση σύμφωνης γνώμης για την υποβολή αιτήματος για παραχώρηση ακινήτου, ιδιοκτησίας Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών (εισηγητής, Δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης)
  8. Έκφραση σύμφωνης γνώμης, σχετικά με μεταβολές οικισμών Δήμου Ξάνθης (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης)
  9. Αποδοχή δωρεάν παραχώρησης χρήσης ακινήτου στη ΔΕ Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης και εξουσιοδότηση Δημάρχου (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης, Αντιπρόεδρος ΟΕ)
  10. Αποδοχή δωρεάς ακινήτου της ΠΑΜΘ, στον Δήμο Ξάνθης, για δημιουργία χώρου άθλησης και εξουσιοδότηση Δημάρχου Ξάνθης (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)
  11. Έγκριση εκμίσθωσης καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς και του Κέντρου Χονδρεμπορίου (εισηγητής Γεώργιος Τσέπελης, Πρόεδρος Κοινότητας Ξάνθης)
  12. Έγκριση 8ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2021 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης, Αντιπρόεδρος ΟΕ)
  13. Έγκριση της χορήγησης σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) το έτος 2019 και του γάλακτος για τα χρονικά διαστήματα από 27.1.2019 έως 28.3.2019 και από 29.6.2020 έως 26.1.2021, σε δικαιούχους υπαλλήλους του Δήμου Ξάνθης (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)
  14. Κατανομή πιστώσεων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξάνθης (εισηγητής Πρόεδρος ΔΣ, Ιωάννης Μπούτος, Πρόεδρος ΔΕΠ)
  15. Αποδοχή παραίτησης μέλους από το ΔΣ του ΝΠΔΔ με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», ορισμός νέου και συνεπής τροποποίηση της με αριθμό 308/2019 προγενέστερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)
  16. Ορισμός εκπροσώπων στα ΝΠΔΔ με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51 και 107 του Ν.4823/2021 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)
  17. Άνοιγμα λογαριασμού του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος και παροχή εξουσιοδότησης στην Ειδική Ταμία και την αναπληρώτριά της (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)


 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ!

Ερώτηση στη Βουλή για την πιθανή μετατροπή σε τέμενος αθλητικού κέντρου στο Δροσερό

Στην Βουλή έρχεται το θέμα της φημολογούμενης μετατροπής σε τζαμί του εγκαταλελειμένου κλειστού γυμναστηρίου στο Δροσερό, το οποίο δημιουργήθηκε πριν πολλά χρόνια με έξοδα του προέδρου της κατασκευαστικής εταιρείας «Μηχανική» Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Συγκεκριμένα, σχετική ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη κατέθεσε η βουλευτής Β’ Πειραιώς του κόμματος Ελληνικής Λύση Σοφία Ασημακοπούλου.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Της:
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑΣ – ΧΑΪΔΩΣ
Βουλευτού Β’ Πειραιώς
ΠΡΟΣ:
Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού


Κυρίες, κυρίες Υπουργοί,Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «www.viadiplomacy.gr», στην περιοχή του Δροσερού Ξάνθης, όπου διαμένουν αρκετοί μουσουλμάνοι, είχε δημιουργηθεί ένα αθλητικό κέντρο (κλειστό γυμναστήριο), προκειμένου να παρέχει στα παιδιά του οικισμού αθλητική διέξοδο και κοινωνική ένταξη στον αστικό πληθυσμό της πόλης. Δυστυχώς, η πρωτοβουλία αυτή δεν προχώρησε και το κτήριο εγκαταλείφθηκε.
Το παραπάνω κτήριο, που φιλοξενούσε το εν λόγω αθλητικό κέντρο, πωλήθηκε και τα ερωτήματα που ανακύπτουν, σχετικά με τον σκοπό χρήσης του, είναι πολλά. Όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, το συγκεκριμένο γυμναστήριο «θα γίνει μεγάλο τέμενος» ή «προορίζεται για δράσεις που εξυπηρετούν σκοπούς “άλωσης” του οικισμού από τους οργανωμένους «παίκτες» του Τουρκικού Προξενείου».
Κατόπιν των παραπάνω, εγείρονται εύλογα ερωτήματα, σχετικά με το αν υπάρχει η πολιτική βούληση να εξυπηρετηθεί ο αρχικός σκοπός της δημιουργίας του ανωτέρω αθλητικού κέντρου, ενόψει των προοπτικών ισλαμοποίησης της σχετικής υποδομής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:


Η Ερωτώσα Βουλευτής
ΣΟΦΙΑ – ΧΑΪΔΩ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια