GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στα χέρια της δικαιοσύνης η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Οι κρίσιμες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων αναμ...

Οι κρίσιμες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων αναμένονται στο τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Σήμερα δόθηκε “μάχη” ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας από δικηγόρους ομοσπονδιών, σωματείων και πολιτών οι οποίοι ζητούν να κριθούν παράνομες και αντισυνταγματικές οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για του εμβολιασμούς και στους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self-test) για τον κορονοϊό.

Ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου συζητήθηκαν αιτήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία ζητεί την ακύρωση της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, των πυροσβεστών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και ζητούν να ακυρωθεί η από 18.5.2021 πράξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, που επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού, καθώς οκτώ ακόμα αιτήσεις φυσικών προσώπων (πολιτών).

Μεταξύ άλλων οι νομικοί παραστάτες των προσφεύγοντων υποστήριξαν πως η κοινή υπουργική απόφαση και η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, παραβιάζουν την συνταγματική έννομη τάξη, τις διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συνθήκες και τον Κώδικα Δεοντολογίας των γιατρών.

Όσον αφορά το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, επισημάνθηκε ότι οι διοικητές τους παραβιάζουν παράνομα τα προσωπικά ιατρικά δεδομένα του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, καθώς αναζητούν μέσω ΑΜΚΑ εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Επιπλέον, οι δικηγόροι των εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι τίθενται εκτός υπηρεσίας για απροσδιόριστο χρόνο, στερούμενη τους μισθούς τους, την ασφάλεια και χάνοντας μέρος των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Όπως τόνισαν η άμεση αποπομπή τους από την εργασία τους, χωρίς να τους παρέχεται έστω ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, παραβιάζει τα άρθρα 5, 20 και 22 του Συντάγματος που προστατεύουν το δικαίωμα στην εργασία και καθιερώνουν την ισότητα των πολιτών και το δικαίωμα της προηγούμενης ακροάσεως. Παραβιάζεται παράλληλα και η αρχή της αναλογικότητας. Σε κάθε περίπτωση, οι νομικοί παραστάτες των υγειονομικών ανέφεραν ότι τους ασκήθηκε ψυχολογική βία προκειμένου να εμβολιαστούν και ότι η Πολιτεία δεν αναφέρει τον αριθμό των θανάτων από covid-19, των ατόμων τα οποία έχουν εμβολιαστεί.

Από την άλλη, οι συνήγοροι του Δημοσίου (ΝΣΚ) και της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής ανέφεραν ότι είμαστε σε πόλεμο καθώς βάλλεται η βιολογική μας κατάσταση και σ΄ ένα πόλεμο χρειάζονται σκληρά μέτρα. Επίσης, ανέφεραν ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες ακόμη και η ασπιρίνη, ενώ έκαναν εκτενή αναφορά στη νομολογία του ΣτΕ.

πηγή newsit



Δεν υπάρχουν σχόλια