GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Υπέρ της χρηματοδότησης φραχτών στα σύνορα της ΕΕ με ευρωπαϊκά κονδύλια Βέμπερ

    Υπέρ της χρηματοδότησης φραχτών στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από πόρους της ΕΕ τάσσεται ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Όπως αναφέρει σε σημερινή...

  Υπέρ της χρηματοδότησης φραχτών στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από πόρους της ΕΕ τάσσεται ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Όπως αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ):

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η ΕΕ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει έναν φράχτη στα σύνορα της Λευκορωσίας. Υπάρχει ένας υβριδικός πόλεμος σε εξέλιξη, δεν πρέπει να είμαστε αφελείς. Η Λιθουανία, η Λετονία και άλλες χώρες αξίζουν την πλήρη υποστήριξή μας, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης για φυσικά σύνορα, εάν χρειαστεί.

Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να έχουμε τον έλεγχο των εξωτερικών μας συνόρων. Εμείς αποφασίζουμε ποιος επιτρέπεται να εισέλθει στην Ευρώπη, όχι ο δικτάτορας Λουκασένκο».

«Γι’ αυτό χρειαζόμαστε επειγόντως διευκρινίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτό το θέμα», καθώς και «πλήρη δέσμευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να στηρίξει τα κράτη-μέλη στην πρώτη γραμμή αυτής της κρίσης», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 22 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε δηλώσει ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν χρήματα της ΕΕ για την κατασκευή φραχτών στα σύνορα της ΕΕ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ. Είχε συμπληρώσει, ωστόσο, ότι δεν συμφωνούν όλοι με αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι 12 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, έχουν ήδη ζητήσει από την ΕΕ να χρηματοδοτήσει φράχτες στα σύνορα.


Δεν υπάρχουν σχόλια