GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άνοιγμα της Ρωσίας στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

  “Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σε θέση να αποφύγει μια κρίση εφοδιασμού καυσίμων στο μέλλον, μόλις βελτιώσει τις σχέσεις με τη Μόσχα και σταμ...

 “Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σε θέση να αποφύγει μια κρίση εφοδιασμού καυσίμων στο μέλλον, μόλις βελτιώσει τις σχέσεις με τη Μόσχα και σταματήσει να βλέπει τη Ρωσία ως εχθρό”. Αυτή τη λύση έδειξε ως μονόδρομο ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντιμίρ Τσιζόφ, με συνέντευξη του στους  Financial Times, προκειμένου η γηραιά ήπειρος να αποφύγει την ενεργειακή κρίση”.

Ο Ρώσος πρέσβης προέτρεψε τις Βρυξέλλες να αλλάξουν στάση, λέγοντας:  “αλλάξτε τον αντίπαλό σας σε εταίρο και όλα θα είναι ευκολότερα να επιλυθούν», παράλληλα υποστήριξε  πως “η Ρωσία δεν σχετίζεται με το πρόσφατο άλμα των τιμών των καυσίμων στην Ευρώπη. Αρχικά οι τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν σχεδόν 10 φορές από τις αρχές του έτους και στη συνέχεια μειώθηκαν απότομα καθώς ο Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι η Γκάζπρομ θα μπορούσε να αυξήσει τις προμήθειες”. Ο Βλαντίμιρ Τσιζόφ επέμεινε ότι η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει  σε απότομη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου. 

«Αυτό δεν συμβάλλει στη σταθερότητα. Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, και να πηγαίνουν από το φυσικό αέριο στον άνθρακα, κάτι κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να πράττουν ».

Μόσχα, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Πηγη ερτ


Δεν υπάρχουν σχόλια