GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σταϊκούρας: Οι φοροελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

  Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο υπουργός Οικονομικών  Χρήστος Σταϊκούρας,  και με αφορμή τις ενεργειακές αυξήσεις τοποθετήθηκε επί τω...

 Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, και με αφορμή τις ενεργειακές αυξήσεις τοποθετήθηκε επί των ριζικών αλλαγών με στόχο τη βοήθεια της κοινωνίας.

Ο υπουργός υποστήριξε πως «Ισχύουν όλες οι πολιτικές που ανακοινώσαμε στη ΔΕΘ για το 2022, αλλά για άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα θέλαμε να αναλάβουμε περιορίζονται τα δημοσιονομικά περιθώρια για να αναληφθούν» και εξήγησε πως «όσο αναγκαζόμαστε να βοηθάμε την κοινωνία, αυτά τα 500 εκατ. ευρώ -που ανακοινώθηκαν χτες ότι θα δοθούν- τα στερούμαστε από κάτι άλλο».

Εν συνεχεία, ο υπουργός ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν είναι ταμειακό αλλά δημοσιονομικό, καθώς υπάρχει το πρωτογενές έλλειμμα και το χρέος και πρέπει η χώρα να ισορροπεί. «Δεν θέλουμε ποτέ να επιστρέψουμε σε εποχές λιτότητας. Το έλλειμμα φέτος είναι 7,4%» και συμπλήρωσε πως η χώρα αυτή τη στιγμή έχει στο συρτάρι 40 δισ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως «Έχουμε τους πόρους ανά πάσα στιγμή να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε για να περιορίσουμε τις συνέπειες από οποιαδήποτε κρίση, εν προκειμένω την ενεργειακή κρίση»,

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα διαρκέσει μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2022, καθώς φαίνεται να είναι παροδικό, αλλά οξύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. «Η ρίζα του προβλήματος είναι εξωγενής, πανευρωπαϊκή».

Τα μέτρα της κυβέρνησης

Όσον αφορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για μειώσεις φόρων ανέφερε

Τέλος, σημείωσε πως οι ρυθμίσεις στο ρεύμα ισχύουν και για τους ιδιώτες παρόχους και πως η ρύθμιση για τις 100-120 δόσεις ισχύει και για τον Οκτώβριο. «Θα στηρίξουμε την κοινωνία αν απαιτηθεί και για όσο απαιτηθεί.»



Δεν υπάρχουν σχόλια