GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξέμειναν από εξαρτήματα τα κινητά τηλέφωνα

  Μόνο κατά 6% αναμένεται να αυξηθεί το 2021 το σύνολο των συσκευών κινητών τηλεφώνων που πρόκειται να παραδοθούν στους μεταπωλητές, βάσει τ...

 Μόνο κατά 6% αναμένεται να αυξηθεί το 2021 το σύνολο των συσκευών κινητών τηλεφώνων που πρόκειται να παραδοθούν στους μεταπωλητές, βάσει της τελευταίας έκθεσης της εταιρείας ερευνών Counterpoint Research.

Πάντως, η βιομηχανία των smartphones υπολογιζόταν ότι θα είχε φέτος ισχυρή επάνοδο, μετά την πανδημία που χτύπησε σχεδόν κάθε μορφή οικονομικής δραστηριότητας το 2020.

Σημειώνεται ότι από τα τέλη της περασμένης χρονιάς οι κατασκευαστές είχαν τοποθετήσει μεγάλες παραγγελίες εξαρτημάτων, ενώ κατά το Α’ τρίμηνο του 2021 η ζήτηση εκ μέρους των καταναλωτών έδειχνε ενθαρρυντική.

Όμως, η πορεία ήταν διαφορετική αφού αρκετοί κατασκευαστές αναφέρουν ότι έλαβαν μόνο το 80% των ποσοτήτων σε εξαρτήματα που είχαν παραγγείλει κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου του 2021, ενώ η κατάσταση δείχνει να έχει επιδεινωθεί περαιτέρω κατά το γ’ τρίμηνο.

Σύμφωνα με την Counterpart, κατασκευαστές smartphones αναφέρουν ότι τελικά έχουν λάβει μόνο το 70% των παραγγελιών σε εξαρτήματα.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το 90% του τομέα παραγωγής smartphones έχει επηρεαστεί από αυτή την κατάσταση με αντίκτυπο στις προβλέψεις για το β’ εξάμηνο του έτους.

Ο τομέας των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων είχε καταφέρει να διαχειριστεί την κατάσταση με τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς που προέκυψε από το δ’ τρίμηνο του 2020 και έπειτα. Αυτό ήταν αποτέλεσμα του καλού σχεδιασμού και του σωστού προγραμματισμού στις παραγγελίες σε συνδυασμό με τη συσσώρευση αποθέματος ορισμένων εξαρτημάτων, όπως Επεξεργαστών Εφαρμογών και αισθητήρων κάμερας που έχουν συνήθως πολύ υψηλότερη αξία.

Σήμερα, οι ελλείψεις συνολικά συνεχίζονται ενώ παρά το γεγονός ότι τα εργοστάσια δουλεύουν σε πλήρεις ρυθμούς κατά τα τελευταία τρίμηνα, η βιομηχανία παραγωγής smartphones δείχνει να επηρεάζεται. Εξαρτήματα στα οποία κάποτε υπήρχε επάρκεια στις αποθήκες πλέον δεν είναι διαθέσιμα ενώ οι παραγγελίες νέων εξαρτημάτων δεν εκτελούνται στην ώρα τους.

Σε ότι αφορά την περίπτωση των επεξεργαστών, ένα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία της σύνθεσης ενός smartphone, η έλλειψη πυροδοτήθηκε από τα χαμηλά ποσοστά απόδοσης στις νεοσύστατες γραμμές παραγωγής. Αυτό το γεγονός φαίνεται να οδήγησε σε μία αλυσιδωτή αντίδραση που διαπέρασε όλη τη βιομηχανία.



Δεν υπάρχουν σχόλια