GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φορολογικές δηλώσεις: Από τον Μάρτιο θα ξεκινάει η υποβολή τους

   Το σχέδιο που εξετάζει η ΑΑΔΕ, τι προτείνει το Οικονομικό Επιμελητήριο

  Το σχέδιο που εξετάζει η ΑΑΔΕ, τι προτείνει το Οικονομικό Επιμελητήριο

Ραντεβού το Μάρτιο θα δίνουν οι φορολογούμενοι με την ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με το Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να ξεκινάει νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

  Μιλώντας στο συνέδριο Law Forum on Taxation, ο Γιώργος Πιτσιλής αναφέρθηκε στο έργο και τη μεγάλη προσπάθεια που  κατέβαλαν οι λογιστές στην ολοκλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων και ανέφερε ότι η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε οι φορείς να στέλνουν τα στοιχεία που είναι προσυμπληρωμένα στη φορολογική δήλωση (αποδοχές, τόκοι καταθέσεων, δάνεια κλπ) μέχρι το  τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου  η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

  Για το θέμα αυτό, αναφέρθηκε μιλώντας στο ίδιο συνέδριο και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας  ο οποίος περιέγραψε τα δύο βασικά μέτρα, που προτείνει το ΟΕΕ.

  Αυτά είναι:

  Οι προτάσεις για τη λειτουργία του φορολογικού συστήματος

  Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, παρουσίασε και τις προτάσεις της επιστημονικής επιτροπής του Επιμελητηρίου για δομικές μεταρρυθμίσεις σχετικά με τον πυρήνα λειτουργίας του φορολογικού συστήματος. 

  Αυτές είναι:


Δεν υπάρχουν σχόλια