GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνάντηση της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Καραμαλάκη Μιχαήλ

Μετά την τελετή ορκωμοσίας των δοκίμων αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, στην οποία παρευρέθηκε ο κύριος Αρχηγός, πραγματοποιήθηκε συνάντησή του με...


  Η Ένωση μας δια του Προέδρου της αρχικά εξέφρασε στον κύριο Αρχηγό το παράπονό της, ότι κατά τις πρόσφατες έκτακτες μεταθέσεις η διεύθυνσή μας δεν ενισχύθηκε, όπως θα έπρεπε και ζήτησε άμεσα αποσπάσεις για να ενισχύσουν την αστυνομική μας διεύθυνση. Ακόμη στην τοποθέτηση του Προέδρου, κυριάρχησε το θέμα του μεταναστευτικού. Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τον κύριο Αρχηγό να εξετάσει σοβαρά το ζήτημα της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, οι οποίες όχι απλά δεν έχουν εκμηδενιστεί, αλλά παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση. Αναφέρθηκε η επικινδυνότητα που ενέχουν οι «τρελές» πορείες που ακολουθούν οι διακινητές και για τους λόγους αυτούς ζητήθηκε άμεσος επανασχεδιασμός των δράσεων με κατάργηση των ΣΤΕΚ, αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυση προς την αποτελεσματικότερη λειτουργία.


Έπειτα σταθήκαμε ιδιαίτερα στο γεγονός πως στην αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης το «μονό» περιπολικό αποτελεί πλέον καθημερινότητα για εμάς, ακόμη και τώρα που δε διανύονται άδειες, με τους συναδέλφους να είναι εκτεθειμένοι ανά πάσα ώρα και στιγμή. Οι ειδικές ομάδες (ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε., Ομάδες Ασφαλείας) απασχολούνται συνεχώς σε διαφορετικά από την αποστολή τους καθήκοντα και εξυπηρετούν οτιδήποτε ανακύπτει. Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ», ο μοναδικός αυτοκινητόδρομος, που ενώ λειτουργεί από το 2007 έως και σήμερα, συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία, την Ευρώπη με την Ασία, στερείται τμήματος τροχαίας αυτοκινητοδρόμων και όλα τα περιστατικά επιλαμβάνονται από τους κατά τόπους αρμοδίους. Η ανάγκη ίδρυσης του εν λόγω τμήματος είναι πλέον αναγκαία και επιβεβλημένη και από κοινού όλες οι ενώσεις το ζήτησαν, καθώς θα απεμπλακούν άμεσα πολλοί συνάδελφοι.

  Ακόμη, ζητήσαμε από τον Αρχηγό να μας εξηγήσει τον λόγο που στη δική μας Γενική πολλά υπομνήματα «κόβονται», πολλά αυτονόητα ζητήματα θέλουν άνωθεν εντολές για να λυθούν και επιτέλους να υπάρξει μια λύση για να μην αντιμετωπίζονται οι συνάδελφοι μας ως αστυνομικοί τρίτης κατηγορίας.

  Τέλος υπενθυμίσαμε στον κύριο Αρχηγό το κτιριακό θέμα της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης, ζητώντας από τον ίδιο να παρέμβει επί του θέματος και να δοθεί επιτέλους μία λύση στα γραφειοκρατικά ζητήματα που καθυστερούν την εξέλιξη.


Ο κύριος Αρχηγός, αρχικά και αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή όλα μας τα ζητήματα, μας ενημέρωσε πως μετά το κοινό έγγραφο των ενώσεών μας για την ανάγκη ίδρυσης τμήματος Μεταγωγών στην Κομοτηνή, ξεκίνησε ο ίδιος τις επαφές και έχει δρομολογηθεί το εν λόγω θέμα. Για το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών δεσμεύτηκε από μεριάς του, πως θα το εξετάσει ο ίδιος προσωπικά και παράλληλα μας έκανε σαφές πως η ενίσχυση αυτή την στιγμή από την Αθήνα είναι πολύ δύσκολη, γι αυτό και οι έκτακτες μεταθέσεις κινήθηκαν σε τέτοια χαμηλά νούμερα. Προς την αξιοποίηση όμως του αστυνομικού δυναμικού ο κύριος Αρχηγός παρουσίασε σε όλες τις ενώσεις ένα πλάνο τεχνολογικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο άμεσα θα αρχίσει να υλοποιείται με την αποσυμφόρηση των επιτελείων ακόμη και κατάργηση ορισμένων ανά Γενική. Ακόμη δεσμεύτηκε πως η αναδιάρθρωση του σώματος αποτελεί ένα από τα φλέγοντα ζητήματα του Αρχηγείου, ακόμη και με κατάργηση αρκετών αστυνομικών τμημάτων, λέγοντας πως «δεν είναι υποχρεωτικό κάθε Δήμος να έχει αστυνομικό τμήμα». Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση του κυρίου Αρχηγού να εξετάσει όλα τα τρέχοντα ζητήματα, όντας σίγουρος πως οι επερχόμενες αλλαγές θα φέρουν θετικό αποτέλεσμα στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια