GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βαρύ το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία από τη διαγραφή Μπογδάνου – Τι είπε ο Γεραπετρίτης για πιθανή επιστροφή του και τι απάντησε ο Δένδιας στο Γεωργιάδη

  Πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας έκλεισε το μάτι σε όλη την ακροδεξιά πτέρυγα του...

 


Πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας έκλεισε το μάτι σε όλη την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος

Ορθάνοιχτη την πόρτα της επιστροφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης πριν ακόμα συμπληρωθούν 24 ώρες από τη διαγραφή του ακροδεξιού γαλάζιου βουλευτή.

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ρωτήθηκε εάν υπάρχει τρόπος για την επιστροφή Μπογδάνου στην ΚΟ της ΝΔ, με δεδομένο ότι κατά το παρελθόν βουλευτές που διαγράφηκαν επέστρεψαν.

Η απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης έδειξε τον δρόμο της επιστροφής αφού όπως φαίνεται το Μαξίμου έχει μεγάλο άγχος με τις αντιδράσεις της ισχυράς ακροδεξιάς  πτέρυγάς του.

Ακολουθεί επί λέξει η ερώτηση και η απάντηση του υπουργού Επικρατείας:

Ερώτηση δημοσιογράφου: Υπάρχει τρόπος με τον οποίο επιστρέφει στην ΚΟ της ΝΔ; Γιατί είναι κάτι το οποίο είναι σύνηθες στις κοινοβουλευτικές ομάδες να γίνεται μια διαγραφή και λίγο μετά με μια δήλωση, μια συμφωνία να επιστρέφει

Απάντηση Γεραπετρίτη: Είναι ένα πολύπλευρο δυναμικό σκηνικό, εδώ βλέπουμε ότι υπάρχουν πολύπλευρες μετεγγραφές μεταξύ διαφορετικών πολιτικών σχηματισμών, ετερόκλητων, βλέπουμε συμμαχίες μεταξύ συνδυασμών που δεν θα το περίμενε κανείς. Είναι προφανές και μέσα στο πλαίσιο ενός δυναμικού πολιτικού παιγνιδιού ότι το οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Επικρατείας όπως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερωτήσεις που δέχθηκαν είπαν ότι δεν τίθεται θέμα να ζητηθεί από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να παραιτηθεί από βουλευτής ώστε να επιστραφεί η έδρα στη ΝΔ.

Δένδιας κατά Γεωργιάδη

«Με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ» απάντησε ο Δένδιας στον Γεωργιάδη για το «κανένας να μην υποδύεται τον πρόεδρο της Ν.Δ.».

Σε μία ανάρτηση που ξεκάθαρα στόχο έχει να κατευνάσει το εσωτερικό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως τους ενοίκους του Μαξίμου, προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε μία προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις αφού ο υπουργός Εξωτερικών επισκίασε για ακόμα μία φορά με τη στάση του τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Δένδιας έγραψε «ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία».

«Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων».

Ο Νίκος Δένδιας δε θέλει να δείξει υποχωρητικότητα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι κινήσεις απευθύνονται στο εσωτερικό της ΝΔ και τους ψηφοφόρους όμως το (κατ’ εξοχήν) είναι διττό. Απευθύνεται μεν στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ουσιαστικά απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη, που νωρίτερα άφησε αιχμές για τις ηγετικές χάρες του υπουργού Εξωτερικών, αφού δήλωσε ότι «δεν μ’ αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της Ν.Δ.».

«Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός .Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ», το καρφί που έχει ξεκάθαρα αποδέκτη τον υπουργό Ανάπτυξης.

«Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη. (3/3)» έγραψε  χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών θέλοντας να πείσει ότι δεν αμφισβητεί το Μαξίμου.

Το ίδιο είχε πράξει ο Νίκος Δένδιας άλλωστε και μετά τη συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα όπου με κυβερνητικές διαρροές έλεγαν ότι «ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως».

Πηγη αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια