GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μειωμένη η προσέλευση των πιστών στις Εκκλησίες του νομού, λόγω επιδείνωσης των δεικτών της πανδημίας

  «Όχι» λέει η Μητρόπολη Ξάνθης σε διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

 «Όχι» λέει η Μητρόπολη Ξάνθης σε διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

Μητροπολίτης Ξάνθης:

«Σέβομαι κι εκείνον που έκανε το εμβόλιο, σέβομαι όμως και το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή εκείνου που δεν το έκανε…»

  Αισθητά μειωμένη είναι η προσέλευση των πιστών στις Εκκλησίες του νομού σε σχέση με άλλες χρονιές, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που βιώνουμε με την πανδημία του κορονοϊού, κάτι που παραδέχεται κι ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ Παντελεήμων, σε σχετικές του δηλώσεις, στην εφημερίδα μας.

  Άλλωστε το μαρτυρούν και οι άδειες θέσεις μέσα στους ναούς που είναι χαρακτηριστικά πολλές, κάτι που δεν συνέβαινε πριν την έλευση του κορονοϊού στη χώρα μας.

  Την ίδια στιγμή, όλοι οι πιστοί φορούν προστατευτικές μάσκες και τηρούν ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα του ΕΟΔΥ, όταν βρίσκονται στον εσωτερικό χώρο της Εκκλησίας, για να μην εκτεθούν στους κινδύνους του ιού.

  «Εμφανώς μικρότερη είναι η προσέλευση των πιστών στις Εκκλησίες, κάτι που είναι απολύτως δικαιολογημένο εξαιτίας της κατάστασης με την επιδείνωση της πανδημίας.

 Άλλωστε, υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας οι οποίοι προσέχουν, όπως είναι επόμενο, περισσότερο αυτή την περίοδο την υγεία τους…» αναφέρει, ενδεικτικά, ο Σεβασμιώτατος Ξάνθης.

  Από εκεί και πέρα, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα των εμβολιασμών, ο ίδιος υπογραμμίζει, με έμφαση, ότι, «σέβομαι κι εκείνον που έκανε το εμβόλιο, σέβομαι όμως και το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή εκείνου που δεν το έκανε», ξεκαθαρίζοντας, με αυτό τον τρόπο, ότι η Εκκλησία δεν κάνει διαχωρισμούς ανθρώπων κι επομένως δεν μπορεί να απαγορεύσει την είσοδο σε ανεμβολίαστους.

  «Δεν πρέπει να γίνονται διαχωρισμοί των ανθρώπων. Η Εκκλησία δεν επιθυμεί διχασμούς στους κόλπους της. Δεν μπορούμε να αποκλείουμε ή να διαχωρίζουμε τους πιστούς μας…» τονίζει ο Σεβασμιώτατος.

  Ενώ, όπως διευκρινίζει παράλληλα, τα μέτρα που, ήδη, έχουν ληφθεί για τη λειτουργία των ναών ακολουθούνται κατά γράμμα. Τέλος, ο ίδιος καλεί όλους τους πιστούς, «να είναι προσεκτικοί. Να σέβονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους…».



Δεν υπάρχουν σχόλια