GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο δρόμο που χάραξε ο Τόλης Ελευθεριάδης στη ΔΕΥΑΞ! Δια ζώσης συμμετοχή και με ράπιντ τεστ, ζητά ΟΜΟΦΩΝΑ το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας

  Θεωρούμε ότι η ΚΥΑ δημιουργεί προβλήματα. Το ζήσαμε και στη δική μας λειτουργία” τόνισε αναφερόμενος στη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών...

 

Θεωρούμε ότι η ΚΥΑ δημιουργεί προβλήματα. Το ζήσαμε και στη δική μας λειτουργία” τόνισε αναφερόμενος στη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει την συμμετοχή με παρουσία μόνο των εμβολιασμένων τονίζει το δημοτικό συμβούλιο Αθηνών.

Στο δρόμο που χάραξε ήδη με μοναδική καθαρότητα και εντιμότητα ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Τόλης Ελευθεριάδης απαιτώντας από τον Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ  Ιπποκράτη Καμαρίδη δια ζώσης συνεδριάσεις των 11 μελών του Δ.Σ., προχώρησε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας που διαθέτει ... 5πλάσιους δημοτικούς συμβούλους!!!

Θεωρούμε ότι η ΚΥΑ δημιουργεί προβλήματα. Το ζήσαμε και στη δική μας λειτουργία” τόνισε αναφερόμενος στη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει την συμμετοχή με παρουσία μόνο των εμβολιασμένων. 


Αναλυτικότερα: 

” Δεν γίνεται να αποκλείεται η συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο μιας επιτροπής ανθρώπων που έχουν αποτέλεσμα ράπιντ τεστ. Είναι απλό και μόνο να συνεισφέρει έχει στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου” υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ανοιχτή Πόλη στηρίζει τον εμβολιασμό.

“Οι άνθρωποι που συνέταξαν την ΚΥΑ είναι ανόητοι. Αλλά αυτό δεν κάνει κι εμάς ανόητους όταν τους ακολουθούμε στις οδηγίες τους;” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Γερουλάνος από τον συνδυασμό Αθήνα Είσαι Εσύ. “Η κυβέρνηση θέλει να εκβιάσει χρησιμοποιώντας την πρόσβαη στη δημοκρατική διαδικασία και εν τέλει στην ψήφο. Έτσι δημιουργούμε μία δημοκρατία δύο ταχυτήτων. Από την ώρα που βάζεις όρους στη δημοκρατική διαδικασία και την ψήφο, ανοίγεις τον δρόμο και για άλλα κριτήρια. Κάθε κριτήριο για τη δημοκρατική διαδικασία και την ψήφο αποδυναμώνει τη δημοκρατία” τόνισε ο κ. Γερουλάνος, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος είναι υπέρ του εμβολιασμού και της υποχρεωτικοτητάς του σε συγκεκριμένους τομείς. Επιπλέον, ο κ. Γερουλάνος ζήτησε στο ψήφισμα της Ανοιχτής Πόλης να προστεθεί ότι την συγκεκριμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα την μεταφέρει ο Δήμαρχος στην ΚΕΔΕ.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και η δημοτική σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα Ντίνα Ρέππα. “Την ώρα που η κυβέρνηση βγάζει αυτά τα φιρμάνια μπαίνουμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτή η συζήτηση ότι τάχα πάει να προστατέψει τη δημόσια υγεία δεν πείθει κανέναν. Νοσούν και οι έχοντες νοσήσει” ανέφερε μεταξύ άλλων.

“Το λογικό είναι να ερχόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο με ράπιντ τεστ. Αυτό θα εξασφάλιζε τα πάντα. Πρέπει να γίνονται οι συνεδριάσεις δια ζώσης με ράπιντ τεστ δωρεάν” τόνισε η κ. Ρέππα.

Το ψήφισμα της Ανοιχτής Πόλης

Αθήνα 04/10/2021 ΨΗΦΙΣΜΑ (20η συνεδρίαση ΔΣ 4/10/21)

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στηρίζει τον μαζικό εμβολιασμό των πολιτών, καθώς και του μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού, απέναντι στον covid-19. Παράλληλα, θεωρώντας κρίσιμη την υποστήριξη της ομαλής λειτουργίας των δημοκρατικών αυτοδιοικητικών θεσμών, και την ανάγκη να είναι αυτοί ανοιχτοί στη συμμετοχή των δημοτών καιεκπροσώπων της κοινωνίας, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ζητά την κατάλληλη τροποποίηση των κυβερνητικών ρυθμίσεων για τις συνεδριάσεις των συλλογικών αυτοδιοικητικών οργάνων, ώστε να επιτρέπεται η προσέλευση σε αυτές και όσων διαθέτουν αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο covid-19, εκτός των εμβολιασμένων και όσων έχουν νοσήσει.

Η δημοκρατική λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλει, με σεβασμό και διασφάλιση των υγειονομικών προφυλάξεων, να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για την ισότιμη συμμετοχή στααντιπροσωπευτικά όργανα, χωρίς αποκλεισμούς.

Μάγδα Μπουλούκου

Δεν υπάρχουν σχόλια