GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Τουρκία δε θα φύγει ποτέ από την Κύπρο

O Ερσίν Τατάρ αποκλείει την επανένωση της Κύπρου και τονίζει το δικαίωμα της Τουρκίας να διατηρεί στρατεύματα στα Κατεχόμενα.

O Ερσίν Τατάρ αποκλείει την επανένωση της Κύπρου και τονίζει το δικαίωμα της Τουρκίας να διατηρεί στρατεύματα στα Κατεχόμενα.

«Η Τουρκία δεν θα αποχωρήσει ποτέ από την Κύπρο», λέει ο Τατάρ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung». «Επιμένουμε σε μία λύση με δύο κυρίαρχα κράτη, διότι σ΄αυτό το νησί ζουν δύο διαφορετικοί λαοί, που έχουν δύο διαφορετικές κουλτούρες, γλώσσες και θρήσκευμα. Οι Τουρκοκύπριοι υπέστησαν διώξεις. Η Τουρκία το 1974 δεν είχε άλλη επιλογή, παρά να επέμβει», λέει ο Τατάρ.

Απορρίπτει τη λύση της ομοσπονδίας, διότι εκτιμά πως «με τη λύση αυτή η τουρκική μειονότητα θα αφομοιωθεί από την ελληνική κοινότητα». Εκτός αυτού, σημειώνει ότι η λύση της ομοσπονδίας θα έχει ως συνέπεια την απόσυρση των Τούρκων. «Εάν δεν μας είχε σώσει η Τουρκία το 1974, δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ. Δεν θα ζούσε ούτε ένας Τουρκοκύπριος σήμερα στην Κύπρο», λέει ο Τατάρ. «Στα σημαντικά θέματα υπάρχει πάντα συντονισμός με την Τουρκία», λέει, αλλά δεν θεωρεί τον εαυτό του μαριονέτα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ



Δεν υπάρχουν σχόλια