GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τη Φώφη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέρει, «αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία ...


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέρει, «αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο».

Και συνεχίζει λέγοντας πως, «υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας».

Με Ελύτη το «αντίο» Μητσοτάκη στη Φώφη Γεννηματά: Άδικος και πρόωρος o χαμός της

Συγκλονισμένος από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της», ανέφερε μεταξύ άλλων στο «αντίο» του.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να επιστρέψει ταχύτερα στην Αθήνα από τη Σαουδική Αραβία που βρίσκεται, τροποποιώντας το πρόγραμμά του ενώ ακύρωσε και την περιοδεία στα Δωδεκάνησα που είχε προγραμματίσει για την Τετάρτη και την Πέμπτη.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά. Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξέφρασε την θλίψη του για την απώλεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

«Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Ήταν μια σπουδαία πολιτικός, ήταν σπουδαία γυναίκα, μια γυναίκα που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της. Εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους και την οικογένειά της, στο Κίνημα Αλλαγής. Ο πρωθυπουργός προσγειώνεται σε λίγα λεπτά στη Σαουδική Αραβία. Έχει ήδη ενημερωθεί για την τραγική εξέλιξη και αναμένεται τοποθέτηση του.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλέξης Τσίπρας για Φώφη Γεννηματά: Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της», έγραψε ο Αλ. Τσίπρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Αποχαιρετώ τη Φώφη Γεννηματά με σεβασμό στη γενναιότητα και την εντιμότητά της

Με βαθιά θλίψη, αλλά και μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπό της, αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε τη γενναιότητα που επέδειξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, στη συλλυπητήρια δήλωση που εξέδωσε.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Σαμαράς για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά: Έζησε τη ζωή, έντιμη κι αγωνίστρια

:«Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλληπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματα. Αιωνία της η μνήμη!».

Το ΜέΡΑ25

 Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Φώφη Γεννηματά έχασε τη Μεγάλη Μάχη, μια μάχη που την έδωσε γενναία. Το ΜέΡΑ25 την αποχαιρετά με σεβασμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια