GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης και ο Θανάσης Ξυνίδης, "κόντρα" στον Κώστα Μαλάκη

Με την αλλαγή στη νομοθεσία, μπορεί ο Θανάσης Ξυνίδης να διεκδικήσει μια 3η θητεία ως Πρόεδρος.

Με την αλλαγή στη νομοθεσία, μπορεί ο Θανάσης Ξυνίδης να διεκδικήσει μια 3η θητεία ως Πρόεδρος.

Χωρίς ο ίδιος να έχει δηλώσει επίσημα κάτι τέτοιο επίσημα τουλάχιστον, αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες του "Μ" οτι "ο Θανάσης Ξυνίδης θα κατέβει υποψήφιος Πρόεδρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης, κόντρα στην υποψηφιότητα του σημερινού Προέδρου Κώστα Μαλάκη".

Υπενθυμίζεται οτι ο Θανάσης Ξυνίδης έχει κάνει δυο θητείες ως Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης, γεγονός που δεν του έδινε το δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητα για 3η φορά υποψηφιότητα με την παλιά νομοθεσία. 

Ωστόσο ακυρώθηκε η  συγκεκριμένη διάταξη απο την ολομέλεια των Δικηγορικών συλλόγων το 2020 και επιτρέπεται πλέον ένας διατελέσας Πρόεδρος του Δικηγοικού Συλλόγου να διεκδικήσει μια 3η θητεία, εφόσον τα μέλη του,  είναι κάτω απο τα 400. Κάτι που ισχύει για τον Δικηγορκό σύλλογο Ξάνθης που έχει πολύ λιγότερους δικηγόρους απο τον συγκεκριμένο αριθμό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Θανάσης Ξυνίδης μπορεί να κατέβει υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης εφόσν φυσικά εκφράσει ο ίδιος μια τέτοια επιθυμία.

Προς το παρόν πάντως υπάρουν δυο υποψηφιότητες. Αυτή του νυν Προέδρου Κώστα Μαλάκη και της Δέσποινας Χατζηφωτιάδου, κουμπάρας του Θανάση Ξυνίδη, που κανείς δεν γνωρίζει ωστόσο με τα νέα δεδομένα, θα επιμείνει στην υποψηφιότητά της ή θα την αποσύρει...



Δεν υπάρχουν σχόλια