GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στο ΣτΕ για τη μή νόμιμη σύνθεση του ΕΣΡ

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ΕΣΡ από την εταιρεία Hellas Media (Ελλάδα 94,3 FM) για τη λήψη σε βάρους του απόφασης σε διάσκεψη χωρίς να υπάρχει...

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ΕΣΡ από την εταιρεία Hellas Media (Ελλάδα 94,3 FM) για τη λήψη σε βάρους του απόφασης σε διάσκεψη χωρίς να υπάρχει η κατά τον νόμο απαρτία. Ήταν μια από τις τελευταίες νομικές πράξεις που υπέγραψε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος  πριν φύγει αιφνιδιαστικά από τη ζωή  το πρωί του Σαββάτου.

Το ΕΣΡ αποτελείται από εννιά μέλη και κατά τη διάσκεψη παρέστησαν πέντε, ενώ η απαρτία επιβάλει την παρουσία έξι τουλάχιστον μελών. Επίσης, η προσφυγή στρέφεται κατά του ΕΣΡ και για το σκέλος της μη νόμιμης συγκρότησης και συγκεκριμένα για τον ορισμό των Καλλιόπης Διαμαντάκου, Βασίλη Καραποστόλη, Νίκου Κιάου, Ευαγγελία Μήτρου, Γιώργου Πλειού και Γιώργου Σαρειδάκη.

Το άρθρο 100 του ν. 4055/2012 ορίζει πως κατά την πρώτη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής (που έγινε το 2016) προβλέπεται, πλην του προέδρου, κλήρωση για τα μέλη που θα εργάζονται στην Αρχή με τριετή θητεία. Αυτό δεν συνέβη και σύμφωνα με έγκριτους νομικούς οι αποφάσεις της Αρχής μετά το 2019 στερούνται νομιμότητας.

 http://www.typologies.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια