GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Apple: Γιατί περιορίζει τη παραγωγή των iPhone

  Η Apple είναι πιθανό να μειώσει τους προβλεπόμενους στόχους παραγωγής του iPhone 13 για το 2021, κατά έως και 10 εκατομμύρια κομμάτια, καθ...

 Η Apple είναι πιθανό να μειώσει τους προβλεπόμενους στόχους παραγωγής του iPhone 13 για το 2021, κατά έως και 10 εκατομμύρια κομμάτια, καθώς οι παρατεταμένες ελλείψεις τσιπ επηρεάζουν το προϊόν-ναυαρχίδα της εταιρείας, όπως αναφέρει πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

Η εταιρεία ανέμενε να παράγει 90 εκατομμύρια νέα μοντέλα iPhone τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, αλλά τώρα ενημερώνει τους συνεργάτες της ότι το σύνολο θα είναι χαμηλότερο επειδή οι Broadcom και η Texas Instruments δυσκολεύονται να παραδώσουν αρκετά εξαρτήματα.

Η Apple λαμβάνει εξαρτήματα οθόνης από την Texas Instruments, ενώ η Broadcom είναι ο μακροχρόνιος προμηθευτής ασύρματων εξαρτημάτων της. Ένα τσιπ της Texas Instruments το οποίο βρίσκεται σε περιορισμένες ποσότητες, σχετίζεται με την τροφοδοσία της οθόνης OLED στα τελευταία iPhone. Η Apple αντιμετωπίζει επίσης έλλειψη εξαρτημάτων και από άλλους προμηθευτές.

Ο τεχνολογικός γίγαντας είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές τσιπ στον κόσμο και καθορίζει τον ετήσιο ρυθμό για την αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρονικών ειδών. Αλλά ακόμη και με ισχυρή αγοραστική δύναμη, η Apple αντιμετωπίζει τις ίδιες δυσκολίες στις προμήθειες πρώτων υλών που έχουν προκαλέσει «βραχυκύκλωμα» στις βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο. Οι μεγάλοι κατασκευαστές τσιπ προειδοποίησαν ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να ξεπερνά την προσφορά καθ ‘όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους και ενδεχομένως και πέραν αυτού.

Οι ελλείψεις έχουν ήδη επηρεάσει την ικανότητα της Apple να παραδίδει νέα μοντέλα στους πελάτες. Το iPhone 13 Pro και το iPhone 13 Pro Max κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο, αλλά οι παραγγελίες δεν θα παραδοθούν από την ιστοσελίδα της Apple για περίπου ένα μήνα. Και οι νέες συσκευές αναφέρονται ως «προς το παρόν μη διαθέσιμες» για παραλαβή σε πολλά από τα καταστήματα λιανικής της εταιρείας. Παρόμοιες καθυστερήσεις αποστολών βλέπουν και οι συνεργάτες της Apple.

Οι τρέχουσες παραγγελίες αναμένεται να αποσταλούν γύρω στα μέσα Νοεμβρίου, οπότε η Apple θα μπορούσε να παραδώσει τα νέα iPhone στους καταναλωτές εγκαίρως για την κρίσιμη περίοδο των εορτών. Το τρίμηνο του τέλους του έτους αναμένεται να έρθει ο  μεγαλύτερος «βομβαρδισμός» στις πωλήσεις της Apple, με έσοδα περίπου 120 δισ. δολάρια. Αυτή η εκτίμηση είναι περίπου 7% πάνω σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα – και περισσότερα χρήματα από ό, τι έβγαλε η Apple έναν ολόκληρο χρόνο πριν από μια δεκαετία.

Πηγή:naftemporiki.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια