GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Βόρεια Ελλάδα επίκεντρο του 4ου κύματος

Στον ρυθμό που δίνει ο βηματισμός του τέταρτου κύματος της πανδημίας, βαδίζουν οι τοπικές κοινωνίες στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, όπου ακ...


Στον ρυθμό που δίνει ο βηματισμός του τέταρτου κύματος της πανδημίας, βαδίζουν οι τοπικές κοινωνίες στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, όπου ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις, με απόφαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στην Πάτρα έκλεισε στο μεταξύ Νηπιαγωγείο, καθώς νοσούν επτά παιδιά και τρεις εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές δεν θα παρελάσουν σε Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρο και Καβάλα.

Τα κρούσματα είναι υψηλά, πρέπει να αποφεύγονται οι συνωστισμοί, προειδοποίησε ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ήδη έχουμε αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία, επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

Μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες θα παρελάσουν στις Σέρρες, ενώ  δεν θα γίνουν παρελάσεις στην Ημαθία και στην Πέλλα.

Θεσσαλία: Πλέον ασθενείς που χρειάζονται ΜΕΘ μεταφέρονται στην Αθήνα

Με 669 τα χθεσινά κρούσματα που συνιστά νέο ρεκόρ συμπληρώνεται η εικόνα στη Θεσσαλία όπου η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι στο 100% και η αύξηση στο ιικό φορτίο υπολογίζεται σε 60%.

«Η κατάσταση στην Λάρισα και τον Βόλο, η αύξηση στα λύμματα, η τουριστική κινητικότητα, η έλλειψη στα νοσοκομεία για απλές νοσηλείες και ΜΕΘ», είναι λόγοι ανησυχίας, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Η Θεσσαλονίκη που χθες γιόρταζε τον Πολιούχο της, κατέγραψε 591 νέα κρούσματα, από τα 4.165 που ανακοινώθηκαν παράλληλα με  380 διασωληνωμένους ασθενείς και 25 θανάτους.

«Τα επιδημιολογικά στοιχεία στην πόλη μας επιβαρύνονται. Το μοναδικό μας όπλο είναι το εμβόλιο και τα μέτρα προστασίας, τόνισε ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τη 2η αναμνηστική δόση για όσους εμβολιάστηκαν με Johnson&Johnson.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι πολίτες να έχουν συμπληρώσει 2 μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού και η δεύτερη δόση θα γίνε με Pfizer.

Από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Εκείνο που αλλάζει είναι η πλατφόρμα υποβολής των σελφ τεστ και αφορά μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων μόνο σε δημόσιες σχολικές μονάδες.

πόχρεοι υποβολής είναι:

οι μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό, κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο ή επισκέπτες που βρίσκεται δικαιολογημένα στη σχολική μονάδα.

Οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες (τελευταίου εξαμήνου) θα δηλώνουν, στη νέα πλατφόρμα, μία φορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και η διαδικασία θα είναι όπως ισχύει μέχρι σήμερα, δηλαδή 2 φορές την εβδομάδα για όσους κάνουν (rapid/PCR) ή self test.

Το self-test της Παρασκευής (που πρέπει να γίνει την Πέμπτη) θα δηλωθεί -για τελευταία φορά- στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Δεν αλλάζει κάτι για τους γονείς των μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ιδία ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια