GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αδυνάτισμα: 4+1 συνδυασμοί τροφίμων που θα σε βοηθήσουν να χάσεις περιττά κιλά

Αν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα, η λύση δεν είναι να παραλείπετε γεύματα και να μένετε νηστικοί, αλλά να επιλέγετε έξυπνα τι βάζετε στο πι...


Αν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα, η λύση δεν είναι να παραλείπετε γεύματα και να μένετε νηστικοί, αλλά να επιλέγετε έξυπνα τι βάζετε στο πιάτο σας, συνδυάζοντας σωστά τις τροφές.

Χάρη στα συμπληρωματικά θρεπτικά συστατικά τους, όλα οι παρακάτω συνδυασμοί τροφών είτε ενισχύουν την καύση λίπους, είτε καταπολεμούν το φούσκωμα είτε τονώνουν τον μεταβολισμό σας. Άλλωστε, γιατί να καταναλώνετε μόνο μία τροφή όταν μπορείτε να φάτε δύο και να διπλασιάσετε τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους;

5 συνδυασμοί τροφών για εύκολο αδυνάτισμα

Βρώμη + Μούρα

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, η βρώμη με μούρα είναι μια νόστιμη επιλογή πρωινού που αξίζει να λάβετε υπόψη. Τι κάνει τον συνδυασμό τόσο επιτυχημένο; Και οι δύο τροφές περιέχουν αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες -σύμφωνα με Καναδούς ερευνητές- αυξάνουν τα επίπεδα της γκρελίνης – μιας ορμόνης που ελέγχει την πείνα. Επιπλέον, τα μούρα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, οι οποίες φαίνεται να βοηθούν στην απώλεια βάρους και στην αποτροπή σχηματισμού λίπους.

Φιστίκια + Αμύγδαλα

Αφαιρέστε τους αμυλούχους υδατάνθρακες από τα σνακ σας και αντικαταστήστε τους με ένα συνδυασμό φιστικιών και αμυγδάλων. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατανάλωση αυτών των ξηρών καρπών αντί για τρόφιμα με υδατάνθρακες μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του ρυθμού απώλειας βάρους. Περισσότερα καλά νέα: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of the International Society of Sports Nutrition διαπίστωσε ότι το αμινοξύ αργινίνη ( L-arginine), που εντοπίζεται στα αμύγδαλα, βοηθά το σώμα να κάψει περισσότερο λίπος και υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Γιαούρτι + κανέλα

Έχετε σχεδόν φτάσει τον στόχο σας για απώλεια βάρους, αλλά αυτά τα τελευταία κιλά φαίνεται να μη φεύγουν με τίποτα; Εντάξτε το γιαούρτι με κανέλα στο καθημερινό μενού σας. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Journal διαπίστωσε ότι οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε ασβέστιο και βιταμίνη D μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ποσότητα λίπους που απορροφά και αποθηκεύει το σώμα. Γιατί πρέπει να προσθέσετε κανέλα; Όχι μόνο έχει υπέροχη γεύση, αλλά περιέχει επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν τη σύνθεση του σώματος και την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Μελέτες σε ζώα έχουν επίσης διαπιστώσει ότι η κατανάλωση κανέλας μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

Αυγό + Πιπεριά

Τα αυγά περιέχουν μια θρεπτική ουσία που ενισχύει τον μεταβολισμό και ονομάζεται χολίνη, και οι πιπεριές είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C. Τι σχέση έχει η βιταμίνη C με την απώλεια βάρους; Η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας θρεπτικών συστατικών μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που προκαλεί -μεταξύ άλλων- τη συσσώρευση λίπους γύρω από την κοιλιά.

Μπανάνα + Σπανάκι

Οι ελαφρώς πράσινες μπανάνες είναι πλούσιες σε ανθεκτικό άμυλο. Αυτός ο τύπος αμύλου όχι μόνο αυξάνει τον κορεσμό αλλά επίσης – όπως υποδηλώνει το όνομα – αντιστέκεται στην πέψη. Το αποτέλεσμα: Το σώμα πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να χωνέψει το φαγητό, διαδικασία η οποία προάγει την οξείδωση του λίπους και μειώνει το κοιλιακό λίπος. Επιπλέον, οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, ένα θρεπτικό συστατικό που βοηθά στην εξάλειψη του ενοχλητικού φουσκώματος που μπορεί να σας κάνει να νιώθετε περισσότερο άβολα φορώντας το στενό σας τζιν. 

Συνδυάστε αυτό το ισχυρό φρούτο με σπανάκι, ένα λαχανικό χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες που ενισχύει τον κορεσμό και βοηθά στην ανάρρωση μετά την προπόνηση, για να δημιουργήσετε ένα smoothie που ενισχύει την ενέργεια και το αδυνάτισμά σας. Απλά ανακατέψτε μια μικρή μπανάνα, δύο χούφτες σπανάκι και ένα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου σε ένα μπλέντερ με δύο παγάκια και απολαύστε!

Πηγή: imommy.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια