GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κορονοϊός: “Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης απομένουν μόλις 3 κενά κρεβάτια στη ΜΕΘ”

«Σαρώνει» ο κορονοϊός τη Βόρεια Ελλάδα, όπου τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση και οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες σε εξαιρετικά μεγάλο ...

«Σαρώνει» ο κορονοϊός τη Βόρεια Ελλάδα, όπου τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση και οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό. Συγκεκριμένα, στο νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ είναι κατειλημμένες όλες οι κλίνες ΜΕΘ και μάλιστα τέσσερις ασθενείς έχουν διασωληνωθεί εκτός εντατικής. 

«Σήμερα το πρωί υπήρχαν 6 διασωληνωμένα περιστατικά κορονοϊού σε κλινική σε λίστα αναμονής στο ΑΧΕΠΑ από χτες βράδυ» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Mega.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, οι δύο ασθενείς κατάφεραν να βρουν κρεβάτι και διακομίστηκαν ενώ οι 4 παραμένουν διασωληνωμένοι σε κοινό θάλαμο του νοσοκομείου. Και οι 6 ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

«Είναι πολύ υψηλά τα ποσοστά θνητότητας σε όλες τις εντατικές δηλαδή πως να πώς να πω. Δεν έχεις πνευμόνι για να οξυγονώσεις. Καταστρέφεται όλο το πνευμόνι. Αν δείτε πνευμόνι, αν δείτε ακτινογραφία ή αξονική τομογραφία κάποιου σοβαρού πάσχοντα από covid θα τρομάξετε» συγκλονίζει ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας νοσοκομείου Σερρών Δημήτρης Μπαλαξής.

Στην Καβάλα 7 στις 7 κλίνες της εντατικής είναι κατειλημμένες. Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης απομένουν μόλις 3 κενά κρεβάτια ενώ στην «κόκκινη» Λάρισα τα νοσοκομεία λειτουργούν σε οριακό σημείο.

«Και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας έχουν γεμάτες ΜΕΘ. Χτες εφημέρευε το Πανεπιστημιακό 67 άτομα προσφύγαν στο νοσοκομείο. 17 εισαγωγές. Δεν υπάρχουν άλλα κρεβάτια για εισαγωγές», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Καλύτερη είναι η εικόνα στα νοσοκομεία της Αττικής. «Από τις 225 ΜΕΘ οι 140 είναι γεμάτες» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

Την ίδια ώρα, αλλάζει επίπεδο το κέντρο της Αθήνας και ανεβαίνει από το «κίτρινο» στο «πορτοκαλί» ενώ στο «κόκκινο» αναμένεται να περάσουν η Μαγνησία και ο Έβρος. 



Δεν υπάρχουν σχόλια