GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σχολικά γεύματα: Σε 34 Δημοτικά Σχολεία της Π.Ε. Ξάνθης θα εφαρμοστεί φέτος το πρόγραμμα

  Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση

 


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Δημοσιεύθηκε η υπ. αριθμ. Δ14/οικ.77126 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) στο ΦΕΚ B 4692 – 11.10.2021 αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2021-2022.

  Με την απόφαση, την οποία υπογράφουν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέτα Μακρή και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, υλοποιείται το πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα” την τρέχουσα σχολική χρονιά σε Δημοτικά σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2021-2022.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το Πρόγραμμα έχει αυξημένο προϋπολογισμό, 90,1 εκατομμυρίων έναντι 73.5 εκατομμυρίων ευρώ το 2020-2021.

  Το Πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα” υλοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ και στηρίζει την ελληνική οικογένεια, με την παροχή ζεστού φρεσκομαγειρεμένου μεσημεριανού γεύματος  που ακολουθεί  τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής.

  Το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων ξεκινά:

με νέο διατροφολόγιο προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις των παιδιών

με αναβαθμισμένες προδιαγραφές ως προς τον τρόπο παρασκευής και διανομής των γευμάτων

με ανακυκλώσιμα μαχαιροπήρουνα  σε ειδική θήκη

με προσθήκη ειδικών σημάνσεων για την ημερομηνία παρασκευής και συσκευασίας του γεύματος

με πληροφορίες για το τα συστατικά του γεύματος και την διατήρηση του φαγητού

  Θυμίζουμε ότι η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) ζητούσε από τα υπουργεία Παιδείας και Κοινωνικών Υποθέσεων να επιληφθούν του θέματος, αφού ενώ σήμερα κλείνει σχεδόν ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

  Παράλληλα, οι γονείς ζητούσαν την επέκταση του προγράμματος στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

  Σύμφωνα με την απόφαση, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά σε 34 σχολικές μονάδες της Π.Ε. Ξάνθης. Αναλυτικότερα:



Δεν υπάρχουν σχόλια