GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΠΑΜΘ: Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2021

    Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ σε εφαρμογή του με αρ. 2117/195639/31-7-2019 εγγράφου του Υπ.Α.Α.Τ. και των άρθρων ...

  Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ σε εφαρμογή του με αρ.


Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής πραγματοποιείται έως την 30η Νοεμβρίου 2021, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις νέες δηλώσεις.

Όπως προβλέπεται από την ισχύουσα, εθνική και ενωσιακή, νομοθεσία η δήλωση συγκομιδής αφορά την πραγματική ποσότητα που συγκομίσθηκε και τον ακριβή προορισμό της παραγόμενης ποσότητας με παραστατικά-δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τα δηλωθέντα στοιχεία. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για υπεύθυνη δήλωση στοιχείων, η οποία συμπληρώνεται με ατομική ευθύνη του υπόχρεου αμπελουργού οινοποιήσιμων ποικιλιών και σε περιπτώσεις δήλωσης ψευδών στοιχείων ή απόκρυψης των πραγματικών στοιχείων, προβλέπονται κυρώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτική η υποβολή δήλωσης συγκομιδής και για τους αμπελουργούς που είναι μέλη συνεταιριστικού οινοποιείου ή μέλη ομάδων παραγωγών αμπελοοινικού τομέα και παραδίδουν το σύνολο ή μέρος της παραγωγής τους στο εν λόγω συνεταιριστικό οινοποιείο ή στο οινοποιείο στο οποίο παραδίδει η εν λόγω οργάνωση παραγωγών. Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με το αρ. 31 του Καν (ΕΕ) 273/2018, οι αμπελουργοί που είναι μέλη ενός ή περισσότερων συνεταιριστικών οινοποιείων ή ομάδων παραγωγών και έχουν παραδώσει το σύνολο της σταφυλοπαραγωγής τους στα εν λόγω συνεργατικά οινοποιεία ή ομάδες, διατηρούν το δικαίωμα παρασκευής ποσότητας οίνου μικρότερης από 10 εκατόλιτρα με οινοποίηση, για οικογενειακή κατανάλωση, και στην περίπτωση αυτή και μόνον συμπληρώνεται στο πεδίο

οινοποιείο τρίτου (οινοποίηση “φασόν” με τη διαδικασία της παροχής υπηρεσιών ή άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι η κυριότητα της παραγωγής παραμένει στον αμπελουργό ή αποδεικνύει και έως τρίτου βαθμού συγγένεια) και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται με τη μορφή τελικού προϊόντος στον αμπελουργόοινοποιό πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν δήλωση συγκομιδής και εν συνεχεία δήλωση εμπορίας (αν το τελικό προϊόν είναι γλεύκος) ή παραγωγής (αν το τελικό προϊόν είναι οίνος).

Οι αμπελουργοί που παραδίδουν το σύνολο ή μέρος της σταφυλοπαραγωγής προς χυμοποίηση, υ θα πρέπει να επιλέξουν “ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗ” στο πεδίο προορισμός στη δήλωση συγκομιδής. Στις περιπτώσεις ποτο σύνολο ή μέρος της σταφυλοπαραγωγής πωλείται σε εμπόρους, στο πεδίο προορισμός επιλέγεται “ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ”. Επίσης, στις περιπτώσεις στις οποίες ο κάτοχος οινοποιήσιμου αμπελώνα δεν οδηγήσει τη σταφυλική παραγωγή ενός αμπελοτεμαχίου για οινοποίηση, δύναται να συμπληρώσει στο πεδίο προορισμός της ηλεκτρονικής δήλωσης συγκομιδής την επιλογή “ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ”.



Δεν υπάρχουν σχόλια