GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι παρθενικές πτήσεις των πρώτων Rafale που αποκτά η Ελλάδα (βίντεο)

Στα χρώματα της Ελλάδας έχουν «ντυθεί»« ήδη τα δύο πρώτα Rafale που απέκτησε η χώρα μας από τη Γαλλία και ήδη πραγματοποιούν τις πρώτες τους...


Στα χρώματα της Ελλάδας έχουν «ντυθεί»« ήδη τα δύο πρώτα Rafale που απέκτησε η χώρα μας από τη Γαλλία και ήδη πραγματοποιούν τις πρώτες τους πτήσεις. 

Βίντεο που ανέβηκε πρόσφατα στο YouTube δείχνει τα «γαλανόλευκα» Rafale να πετούν στη βάση Μερικιάν κοντά στο Μπορντό, εκεί δηλαδή όπου οι πρώτοι Έλληνες ιπτάμενοι εκπαιδεύονται εντατικά από Γάλλους συναδέλφους τους. Ουσιαστικά, πρόκειται για τους πρώτους Έλληνες πιλότους των Rafale που θα εκπαιδεύσουν και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Oι πρώτοι τέσσερις ιπτάμενοι ήδη πετούν το μαχητικό, αφού η «θεωρητική» τους εκπαίδευση ολοκληρώθηκε πριν από τον Ιούνιο. Παράλληλα, στην 114 Πτέρυγα Μάχης οι αλλαγές στην 332 Μοίρα «Γεράκι» συνεχίζονται οι αλλαγές για την υποδοχή των μαχητικών.

Σημειώνεται, πως η άφιξη των Rafale στην Ελλάδα και η ένταξή τους σε υπηρεσία θεωρείται ότι θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας.

18+6 Rafale

Εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέτει έξι ετοιμοπόλεμα δικινητήρια μαχητικά αεροσκάφη στο τέλος του 2021, 12 στο τέλος του 2022 και 18 το καλοκαίρι του 2023.

Τα δύο από τα 12 μεταχειρισμένα Rafale θα είναι διθέσια και τα άλλα 10 θα είναι μονοθέσια, από τα αεροσκάφη που σήμερα είναι ενταγμένα στη γαλλική πολεμική αεροπορία.

Στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για απόκτηση επιπλέον έξι νέων γαλλικών Rafale κάτι που θα ανεβάσει το συνολικό αριθμό τους σε 24.

«Εδώ ανακοίνωσα πέρσι την αγορά των 18 Rafale που σύντομα θα γίνουν 24. Φέτος βρίσκομαι και πάλι εδώ για να ενώσω και να δώσω προοπτική, για να περιγράψω το σχέδιο μας για την Ελλάδα που αλλάζει, βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά. Για να παρουσιάσω τα ακόμα περισσότερα που μπορούμε να επιτύχουμε μαζί από το 2022 και μετά. Η φετινή έκθεση καθοριστικός σταθμός επανεκκίνησης και σημείο αφετηρίας μίας συναρπαστικής δεκαετίας» επισήμανε πρόσφατα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια