GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

Μάκης Παπαδόπουλος: Αυτογκόλ! O Δήμαρχος Καβάλας παραδέχτηκε δημόσια ότι ο διαγωνισμός 50 εκατομμυρίων της ΔΙΑΜΑΘ ήταν ... φωτογαφικός!

Αφορά τη  Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Καβάλας και καταγγέλθηκε από εταιρεία σαν “φωτογραφικός”!  Επισημαίνεται οτι στη ΔΙΑΜΑΘ Πρόεδ...Αφορά τη  Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Καβάλας και καταγγέλθηκε από εταιρεία σαν “φωτογραφικός”!  Επισημαίνεται οτι στη ΔΙΑΜΑΘ Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης με αντιπρόεδρο και στενό συνεργάτη του, τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη!

Σε δύο σοβαρά θέματα για την ποιότητα ζωής των δημοτών αναφέρθηκε στη συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό LOBBY 101,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος.

Και στα δύο θέματα ο Μάκης Παπαδόπουλος έχει έρθει σε έντονη αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θόδωρο Μουριάδη.

Το πρώτο θέμα αφορούσε τον διαγωνισμό της ΔΙΑΑΜΑΘ για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Εσκή Καπού για το οποίο ο Μάκης Παπαδόπουλος έχει ασκήσει δριμεία κριτική στον Δήμαρχο Καβάλας και Αντιπρόεδρο της ΔΙΑΑΜΑΘ.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος επισήμανε τα εξής:

«Λυπάμαι πραγματικά που ο κ. Μουριάδης συνεχίζει την προσπάθεια να κρύψει την αλήθεια για τον διαγωνισμό της ΔΙΑΑΜΑΘ (του περιφερειακού φορέα για τη διαχείριση των σκουπιδιών) σχετικά με τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Καβάλας, που θα κοστίσει κοντά στα 50 εκατ. ευρώ.

Ας αναλύσουμε όμως όμως ένα – ένα τα ψέματα του κ. Μουριάδη:

ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ: ο Δήμαρχος Καβάλας είπε ότι μία εταιρεία που ήθελε να συμμετέχει στον διαγωνισμό έκανε ένσταση, για να ζητήσει παράταση και να λάβει κάποια επιπλέον στοιχεία για τον διαγωνισμό. Είπε επίσης ότι η εταιρεία που έκανε την προσφυγή δεν αναφέρθηκε σε “φωτογραφικούς” όρους.

Λάθος. Η εταιρεία δεν ζήτησε απλά διευκρινίσεις ούτε ζήτησε παράταση για να προετοιμαστεί καλύτερα. Η εταιρεία κατέθεσε προσφυγή σε ένα δικαστικό όργανο, την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, για να προσβάλλει συγκεκριμένους “φωτογραφικούς” όρους του διαγωνισμού, που ευνοούσαν κάποια εταιρεία και εμπόδιζαν τις υπόλοιπες να συμμετέχουν, σύμφωνα με τα λόγια της ίδιας της εταιρείας.

Ο κ. Μουριάδης έβαλε μάλιστα και ένα… “αυτογκόλ”! Διάβασε δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή το αιτιολογικό της προσφυγής της εταιρείας κατά ορισμένων όρων του διαγωνισμού, που λέει το εξής: «η Διακήρυξη έχει ουσιώδεις πλημμέλειες που δεν της επιτρέπουν να υποβάλει βέλτιστη ανταγωνιστική προσφορά και να διαγωνιστεί με άλλους οικονομικούς φορείς επί τη βάσει ίσων όρων ανταγωνισμού»! Αναρωτιέμαι, δεν ρώτησε έναν νομικό σύμβουλο του Δήμου να του εξηγήσει ότι αυτό που διάβασε σημαίνει ακριβώς καταγγελία για “φωτογραφικό” διαγωνισμό;

ΔΕΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ: ο κ. Μουριάδης είπε ότι η ΔΙΑΑΜΑΘ έκανε απλά “λάθος” και “ξέχασε” να βάλει προθεσμία στον διαγωνισμό και έτσι ματαιώθηκε ο διαγωνισμός.

Λάθος και εδώ. Η ΔΙΑΑΜΑΘ “ξέχασε” επίτηδες και σκόπιμα να βάλει προθεσμία σε έναν διαγωνισμό 50 εκατομμυρίων, με σκοπό η ίδια να ματαιώσει τον διαγωνισμό της και να αποφύγει να εξεταστεί η προσφυγή της εταιρείας.

Αν εκδικαζόταν η προσφυγή, η ΔΙΑΑΜΑΘ θα βρισκόταν στη δύσκολη θέση να αντιμετωπίσει μία καταγγελία για “φωτογραφικούς” όρους.

Και είναι τουλάχιστον “αστείο” ο κ. Μουριάδης να λέει δημόσια ότι μία εταιρεία σαν τη ΔΙΑΑΜΑΘ, που διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια σε διαγωνισμούς, “ξέχασε” απλά να βάλει μία προθεσμία σε έναν διαγωνισμό! Τόσο αφελείς δεν είμαστε.

«Δεν θα μας κλείσει το στόμα ο κ. Μουριάδης με απειλές και μηνύσεις»

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου Καβάλας ότι θα καταφύγει δικαστικά εναντίον του Μάκη Παπαδόπουλου, ο επικεφαλής του ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ απάντησε τα εξής:

«Θέλω να πω στον κ. Μουριάδη ότι ούτε απειλούμαι ούτε εκβιάζομαι, αν είναι να προστατεύσω τα συμφέροντα και τα χρήματα των δημοτών. Οι αναφορές που κάνω βασίζονται σε στοιχεία, όχι σε “αερολογίες” και σε “μισές αλήθειες”, όπως οι απαντήσεις του κ. Μουριάδη.

Ο κ. Μουριάδης θα μπορούσε κάλλιστα να διερευνήσει ο ίδιος αν αυτά που καταγγέλλει η συγκεκριμένη εταιρεία έχουν βάση. Δυστυχώς, επέλεξε να τα αποκρύψει από το Δημοτικό Συμβούλιο και να πει ψέματα δημόσια για την προσφυγή της εταιρείας και “να προσφέρει κάλυψη” στη ΔΙΑΑΜΑΘ για έναν διαγωνισμό ο οποίος καταγγέλθηκε επίσημα και σε δικαστικό όργανο.

Στο κάτω – κάτω, αν ο κ. Μουριάδης πιστεύει (όπως μας είπε) ότι οι εταιρείες που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς της ΔΙΑΑΜΑΘ είναι “ο κάθε πονεμένος” και “ο κάθε πικραμένος”, γιατί κάνει προσωπικές συναντήσεις μαζί τους;

Έχει καταλάβει ο κ. Μουριάδης ότι δεν μπορεί να συναντιέται προσωπικά με εταιρείες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς είτε του Δήμου είτε της ΔΙΑΑΜΑΘ;

Πώς θα μας πείσει μετά ότι οι διαγωνισμοί δεν είναι “πειραγμένοι”;

Με αυτές τις ενέργειες, ο κ. Μουριάδης αποδεικνύει ότι είναι εντελώς ακατάλληλος για Αντιπρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ…

Περιμένω λοιπόν τον κ. Μουριάδη στις δικαστικές αίθουσες για τα όσα αναφέρω δημόσια, ώστε να ανοίξει δικαστικά ο φάκελος της ΔΙΑΑΜΑΘ και να δούμε τι συμβαίνει μέσα στην εταιρεία.

Ήδη ο κ. Μουριάδης είναι βαριά εκτεθειμένος μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της προσφυγής της εταιρείας, που μιλάει ευθέως για “φωτογραφικούς” όρους στον διαγωνισμό.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε τη ΔΙΑΑΜΑΘ ούτε τον κ. Μουριάδη να ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να εξασφαλίζουν απόλυτη διαφάνεια στους διαγωνισμούς και χωρίς να λογοδοτούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Πώς ανέχεται τόσους μήνες ο κ. Μουριάδης έναν παράνομο και επικίνδυνο σκουπιδότοπο και ένα κυνοκομείο – “τσαντίρι” στην “καρδιά” του Περιγιαλίου;»

Για τον “σκουπιδότοπο” και το “κυνοκομείο” που λειτουργούσαν μέχρι τώρα ανεξέλεγκτα στους χώρους των πρώην στρατοπέδων του Περιγιαλίου, ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Την προηγούμενη εβδομάδα, και μετά από καταγγελίες δημοτών, εντόπισα έναν μεγάλο, παράνομο και επικίνδυνο σκουπιδότοπο μέσα στην καρδιά του Περιγιαλίου, αλλά και ένα παράνομο αυτοσχέδιο “κυνοκομείο”, μέσα στο οποίο ζουν πολλά ζώα σε ακατάλληλες συνθήκες.

Μπάζα, έπιπλα, στρώματα, σκουπίδια, ξεραμένα κλαδιά και χόρτα βρίσκονται πεταμένα ανεξέλεγκτα δίπλα σε ανθρώπους, οχήματα με καύσιμα, δημοτικά κτίρια (δημοτικά συνεργεία και το Κοινωνικό Παντοπωλείο) και μεγάλη έκταση με πεύκα.

Αυτή η κατάσταση είναι πραγματικά επικίνδυνη και για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την ασφάλεια των δημοτών, αφού ο κίνδυνος μιας πυρκαγιάς είναι πραγματικός.

Και αναρωτιέμαι: με ποια αδειοδότηση και ποια μέτρα ασφάλειας λειτουργούν όλα αυτά μέσα στο Περιγιάλι; Με καμία και με κανένα!

Η διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο κ. Μουριάδης είναι υπεύθυνοι για αυτή την παράνομη και επικίνδυνη κατάσταση.

Μιλάμε για μία τρικοκοσμική κατάσταση στη διαχείριση των σκουπιδιών και στην ανακύκλωση. Για να μη μιλήσω για μία τριτοκοσμική εικόνα της Καβάλας, με αυτό το αίσχος που βρίσκεται στην καρδιά του Περιγιαλίου, δηλ. μέσα στην πόλη της Καβάλας.

Και είναι τουλάχιστον ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ εκ μέρους του κ. Μουριάδη, από τη μια να στήνει οικολογικό πάρκο στην κεντρική πλατεία, για να ευαισθητοποιήσει τους δημότες στην ανακύκλωση, και από την άλλη ο ίδιος ο Δήμαρχος να πετάει με ανεξέλεγκτο και παράνομο τρόπο ανακυκλώσιμα υλικά, έπιπλα, στρώματα, μπάζα.

Αν ο κ. Μουριάδης ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των δημοτών, είναι δικό του πρόβλημα.

Εγώ είμαι υποχρεωμένος να προστατέψω τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των δημοτών, σε μία πολύ ταλαιπωρημένη και υποβαθμισμένη συνοικία της Καβάλας, το Περιγιάλι».

«Έρχονται νέες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη εξαιτίας της αποτυχίας της διοίκησης στην ανακύκλωση»

Ο Μάκης Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας απέτυχαν στο θέμα της ανακύκλωσης. Απέτυχαν να διαχειριστούν τα ογκώδη ανακυκλώσιμα υλικά (τα έπιπλα, τα μπάζα, τα στρώματα), δεν μπορούν να φέρουν έσοδα από την ανακύκλωση, και παραδέχτηκαν ότι είμαστε πολλά χρόνια πίσω στον Δήμο Καβάλας στο θέμα της ανακύκλωσης. Το ομολόγησαν και οι ίδιοι εξάλλου.

Ποιος θα πληρώσει όμως την αποτυχία αυτή; Οι δημότες…

Ήδη ο κ. Μουριάδης ανακοίνωσε ότι τα έξοδα των δημοτικών τελών καθαριότητας θα επιβαρυνθούν κατά 200-300.000 ευρώ παραπάνω τον επόμενο χρόνο!

Αυτές είναι οι λανθασμένες και αποτυχημένες πολιτικές του Δημάρχου Καβάλας που προκαλούνε κακό στην πόλη και στους δημότες:

Δυστυχώς, ο Δήμος και η πόλη της Καβάλας συνεχώς υποβαθμίζονται.

Και ο υπεύθυνος έχει όνομα: λέγεται Θόδωρος Μουριάδης».

nοwnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια