GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Eπιθετική στάση επιδεικνύει η Ελλάδα, όχι η Τουρκία” – Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι

  «Η Ελλάδα τηρεί επιθετική στάση κάτω από τη μύτη μας», είπε, επαναφέροντας πάλι τα περί Γαλάζιας Πατρίδας ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουά...

 

«Η Ελλάδα τηρεί επιθετική στάση κάτω από τη μύτη μας», είπε, επαναφέροντας πάλι τα περί Γαλάζιας Πατρίδας ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.

«Η έννοια της Γαλάζιας Πατρίδας περιλαμβάνει τη βούληση μας να εκμεταλλευτούμε τα δηλωμένα ή τα διεθνή δικαιώματα της Τουρκίας, από ζωντανούς και μη ζωντανούς πόρους στις θάλασσες. Αν το CHP θέλει να δει ποιος ακολουθεί μια επεκτατική, μαξιμαλιστική πολιτική, δεν θα δει την Τουρκία αλλά την Ελλάδα που από απόσταση 600 χιλιομέτρων από τα δικά της εδάφη έρχεται και επιδεικνύει επιθετική στάση ακριβώς κάτω από τη μύτη μας. Όπως κάνουμε σε κάθε σπιθαμή των εδαφών μας υποστηρίζοντας την εθνική στάση του Προέδρου μας, έτσι θα υποστηρίξουμε μέχρι τέλους κάθε σημείο της Γαλάζιας Πατρίδας και δεν θα αφήσουμε κανέναν να καταπατήσει τα δικαιώματά μας» είπε ο Οκτάι, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Κατά τη διάσκεψη Τύπου στην Άγκυρα μετά από τη συνάντηση με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους  Ερσάν Σανερ, ο κ. Οκτάι υποστήριξε επίσης, ότι «η πρωτοβουλία για το Βαρώσι» θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές. «Δεν εποφθαλμιούμε τη γη κανενός και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να προσβληθούν τα δικαιώματά μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του τ/κ λαού και τα δικαιώματά μας. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην πραγματοποίηση της περιφερειακής διάσκεψης, Θα συνεχίσουμε με συνεργασία», είπε.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι «συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, με πρόσχημα τις ερευνητικές δραστηριότητες».

«Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα απέναντι στις τελευταίες προκλητικές προσπάθειες από την πλευρά της Ελλάδας. Η αντι-NAVTEX που εκδόθηκε δηλώνει ότι μέρος των δραστηριοτήτων αυτών είναι στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και ότι θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός με τις τουρκικές Αρχές, είναι εναντίον αυτής της παράνομης, προκλητικής και επεκτατικής πρωτοβουλίας της Ελλάδας, η οποία δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει επιστημονική έρευνα στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, χωρίς να έχει προηγηθεί συντονισμός με την Τουρκία, σύμφωνα με τους κανονισμούς», αναφέρουν πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια