GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εγκαινιάστηκε το «Τουρκικό Κέντρο» στη Νέα Υόρκη από τον Ερντογάν – Οι αντιδράσεις του Ελπιδοφόρου

  Στα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου” στην Νέα Yόρκη, που έγιναν με την παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, παρέστη ο Αρχιεπ...

 



Στα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου” στην Νέα Yόρκη, που έγιναν με την παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Η παρουσία του ιεράρχη της ελληνορθόδοξης εκκλησίας των ΗΠΑ προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα πιστών, κυρίως στην Κύπρο, αλλά και ομογενείς, καθώς στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε φωτογραφία από την Τουρκική Προεδρία, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είναι στο ίδιο πλάνο με τον Τατάρ και άλλους επίσημους κατά το κόψιμο της κορδέλας στο Μανχάταν.

Το μήνυμα του Ελπιδοφόρου στον Ερντογάν

Συγχαίροντας τον Τούρκο πρόεδρο με ανάρτηση στο twitter o κ. Ελπιδοφόρος σημείωσε πως παρών ήταν και ο Αντόνιο Γκουτέρες και έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία για την θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην Τουρκία αλλά και για το αίτημα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

“Όπως πάντα επιμένω στην σημαντικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στην στήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία”, έγραψε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν στην παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου είναι και η Αρμενική Οργάνωση ANCA. Σημείωσε σχετικά:

Με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον να του έχει γυρίσει πλάτη (τα γεράκια, τα περιστέρια και όλοι ενδιάμεσα) – και ενώ αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους – ο Ερντογάν στρατολογεί διπλωμάτες από το Αζερμπαϊτζάν, εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία γι’ αυτή τη σκηνοθετημένη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη.

Πηγή sigmalive.com, thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια