GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τσίπρας για ακρίβεια: Φυσάει άνεμος οργής και αποδοκιμασίας – Σε απόγνωση και πανικό η κυβέρνηση

Για “άνεμο οργής και αποδοκιμασίας” κατά της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή στ...


Για “άνεμο οργής και αποδοκιμασίας” κατά της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της επίκαιρης επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ακρίβεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις ομιλίες των υπουργών που προηγήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι “πρέπει να βρίσκονται σε απόγνωση και πανικό, μην έχοντας να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις στο λαό”. Όπως είπε, “οι περισσότεροι ανέβηκαν για να εκτοξεύσουν επιθέσεις και ύβρεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ” και τους κατηγόρησε ότι “δεν έχουν κανένα σχέδιο για να τιθασεύσουν το κύμα ακρίβειας”.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι στη ΔΕΘ, “ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε για τον άνεμο αισιοδοξίας που φυσά στη χώρα”, τονίζοντας ότι τον προειδοποίησε μία βδομάδα μετά “ότι το μόνο που φυσά στη χώρα είναι άνεμος οργής και αποδοκιμασίας για τη κυβέρνηση”.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι “η οργή” έρχεται ως αποτέλεσμα του ότι “η ζωή των πολιτών γίνεται ολοένα δυσκολότερη και η “αποδοκιμασία” γιατί “εκλεγήκατε με την υπόσχεση να την κάνετε καλύτερη” μετά τα μνημόνια. “Αλλά εσείς, χωρίς να έχετε ασφυκτικές πιέσεις, χωρίς τρόικα και μνημόνια, έχετε καταφέρει να βυθίσετε τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην ανασφάλεια”, πρόσθεσε. “Ανασφάλεια για τη ζωή, για τη δουλειά, για τη περίθαλψη, για την εκπαίδευση, αλλά και για τη καθημερινότητα”, υπογράμμισε.

Οικονόμου: Δεν τόλμησε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας

«Η ατολμία του κ. Τσίπρα καταδεικνύει την ενοχή του στο παρελθόν και την πολιτική του ανεπάρκεια στο παρόν. Επί ημέρες κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ διέρρεαν ότι θα κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας με αφορμή το σχέδιο εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ. Όμως δεν το τόλμησε! Γιατί έτσι θα έπρεπε να απολογηθεί, από βήματος Βουλής, για το πώς η κυβέρνησή του έφερε την εταιρία ένα βήμα από την πλήρη χρεοκοπία και διάλυση. Και, βέβαια, ποιος και πώς την έσωσε και την οδηγεί ήδη σε δυναμική ανάπτυξη», τόνισε σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Και κατέληξε: «Έμεινε λοιπόν να αναμασά χιλιοειπωμένα κλισέ και κούφιες απειλές αντιγράφοντας τον εκλεκτό του συνδικαλιστή κ. Φωτόπουλο. Γιατί μόνον έτσι μπορεί να δει τη ΔΕΗ. Αγκυλωμένος στο παρελθόν εκφράζει πολιτικά τη βαθιά συντήρηση και την οπισθοδρόμηση. Εκφράζει την εποχή που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια