GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

Παραίτηση δικαστικού υπό το βάρος καταγγελιών για βιασμό πρωτοδίκη

  Εν μέσω ψιθύρων και καταγγελιών που τον βάζουν στο στόχαστρο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακόμη και βιασμό, υπέβαλε την παραίτησή του ο π...

 

Με επιστολή του στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της ΑΕΠΠ, αρνείται όσα του καταλογίζονται από πρωτοδίκη η οποία τον κατήγγειλε για βιασμό, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος του.

Η πρωτοδίκης η οποία υπηρετεί στα Διοικητικά Δικαστήρια υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον πρώην πρόεδρο Εφετών, όταν εκείνη ήταν  στην Εθνική Σχολή Δικαστών,  αδίκημα ωστόσο που δεν έχει παραγραφεί.

Ο πρόεδρος της ΑΕΠΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, «οδηγήθηκε» στην παραίτηση, μετά την προκαταρκτική εξέταση που διετάχθη, με παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα. Όπως αναφέρει μάλιστα στην επιστολή του προς τον  υπουργό Δικαιοσύνης, παραιτείται προκειμένου  να μπορεί απερίσπαστος από τα καθήκοντά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε όσα αβάσιμα καταγγέλλονται για εκείνον. Ακόμη, υποστηρίζει πως οι αιτιάσεις σε βάρος του είναι κατασκευασμένες με σκοπό να   πλήξουν την προσωπικότητα και το κύρος του από «άγνωστα κέντρα που  κινούνται σε βάρος του και διακινούν ανυπόστατες καταγγελίες».

Σύμφωνα με την πρωτοδίκη,  ο πρώην πρόεδρος Εφετών ήταν  μέλος της εξεταστικής επιτροπής όταν  εκείνη ήταν στη Σχολή Δικαστών. «Συναντήθηκα μαζί του για γεύμα μια φορά μεσημέρι και αναγκάστηκα μια ακόμη φορά να δεχθώ πρόσκλησή του σε δείπνο, στην Εκάλη και συγκεκριμένα κοντά στα σπίτια και των δυο μας. Σε όλη τη διάρκεια του δείπνου ήταν πολύ αποθρασυμένος, επέμενε να μου βάζει να πίνω συνέχεια, με κοιτούσε σαν σεξουαλικό αρπακτικό, κάνοντάς με να νιώθω άσχημα και στο τέλος ήρθε μόνος του και έκατσε κολλητά δίπλα μου. Μετά από λίγο παρακάλεσα να φύγουμε και βγαίνοντας μου ζήτησε να τον συνοδεύσω σε ένα ξενοδοχείο δίπλα. Τον ρώτησα γιατί μένει σε ξενοδοχείο αφού το σπίτι του είναι πολύ κοντά και μου απάντησε, ψευδώς, ότι πηγαίνει που και που να ηρεμεί γιατί έχει εντάσεις σπίτι του με την κόρη του και τη γυναίκα του.

»Με ξανασταμάτησε από το να σηκωθώ, με ώθησε ανάσκελα και με πίεσε με το βάρος του ξαπλώνοντας πάνω μου. Όταν προσπάθησε να διεισδύσει, τον παρακάλεσα ξανά να συνέλθει και να μην το κάνει αυτό. Επανέλαβα ότι δεν θέλω και αυτός σαν τρελαμένος μου κράτησε τα χέρια λέγοντας μόνο να μην κάνω τη δύσκολη και επαναλαμβάνοντας με αλλοιωμένη φωνή “λίγο, άσε με λίγο”. Δεν είχε καμία επαφή ούτε πρόθεση να σταματήσει και είχα πνιγεί από φόβο και ντροπή χωρίς να ξέρω τι πρέπει να κάνω.

»Δεν θυμάμαι καν πόσο κράτησε. Αλλά όταν ολοκλήρωσε και έφυγε από πάνω μου, συνειδητοποίησα ότι είχα βιαστεί. Είχα μείνει άφωνη και μάζεψα αμέσως τα ρούχα μου να φύγω σπαράζοντας. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Το κτήνος με πλήρη αδιαφορία μου είπε ότι και οι δύο το θέλαμε, ότι ήταν κοινό μυστικό μας και θα φρόντιζε να μην το πει σε κανέναν, δημιουργώντας μου χειριστικά ενοχές και αίσθημα δικής μου ευθύνης για το περιστατικό. Ούτε θυμάμαι πως βρέθηκαν σπίτι μου».


Στην συνέχεια, όπως αναφέρει η  δικαστική λειτουργός,  εκείνος είπε «με υπερηφάνεια» ότι οι πρόσφατες σε βάρος του καταγγελίες όχι μόνο δεν του δημιούργησαν πρόβλημα, αλλά αντίθετα «δεν του χαλάνε χατίρι πλέον» και μάλιστα έγιναν δεκτές επιθυμίες του για «προνομιακές μεταθέσεις δικαστικών του κύκλου του» και παράλληλα πέτυχε το διορισμό ορισμένων γυναικών στην ΑΕΠΠ, με τις οποίες «φημολογείται και καταγγέλθηκε ότι διατηρούν ερωτικές σχέσεις…».

Μετά την  παραίτηση του προέδρου της ΑΕΠΠ,  αναλαμβάνει πλέον  ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος , ενώ αναμένεται με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου να  γίνει δεκτή η αίτηση παραίτησης του προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια