GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το ΣΤΕ απέρριψε την αίτηση υγειονομικών για αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους

  Κι άλλη απόφαση (μετά απο αυτή για την ΕΜΑΚ και προ 2 ημερών όπου απέρριψε αιτημα για προσωρινό πάγωμα που υπέβαλλαν μεμονωμένα 115 υγειον...

 

Κι άλλη απόφαση (μετά απο αυτή για την ΕΜΑΚ και προ 2 ημερών όπου απέρριψε αιτημα για προσωρινό πάγωμα που υπέβαλλαν μεμονωμένα 115 υγειονομικοί) και μάλιστα με αυξημένη αξία, υπερ του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το Τμήμα Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση αναστολής επί της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και εφόσον δεν εμβολιαστούν τίθενται σε αναστολή εργασίας, από σήμερα, άνευ αποδοχών. 

Πρόκειται ουσιαστικά για την τρίτη δικαστική κρίση υπέρ του μέτρου ενω εκκρεμεί στις 8 Οκτωβρίου η συζήτηση επι της της κύριας αίτησης ακύρωσης των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ.

Τι ζητούσαν

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων υπέβαλλε Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτική άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Στο δικόγραφο αναφέρεται ότι η θέσπιση της υποχρέωσης εμβολιασμού και μάλιστα με την απειλή κυρώσεων εις βάρος των εργαζομένων, έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τις συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία.

Επιπροσθέτως, η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί, ότι παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις που αναγνωρίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα του ατόμου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να αποφασίζει χωρίς άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για κάθε θέμα που άπτεται της υγείας του.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι «ουδέποτε υπήρξε αρνητική στο ζήτημα του εμβολιασμού καθώς από την πρώτη στιγμή προτρέψαμε τα μέλη μας να εμβολιαστούν, αποτέλεσμα δε της στάσης μας είναι και το γεγονός, ότι σήμερα στον χώρο των εργαζομένων στην δημόσια υγεία πάνω από το 82% έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Συνυπολογίζοντας το ποσοστό όσων διαθέτουν φυσική ανοσία το ποσοστό υπερβαίνει το 90%».

πηγή: dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια